Şehit Polis Görev Yerini Annesine Söylememiş - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Görev Yerini Annesine Söylememiş

Şehit Polis Görev Yerini Annesine Söylememiş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat polis memuru 25 yaşındaki Cebrail Aksöz'ün İzmir'de yaşayan ailesinin evine ateş düştü.

18.03.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat polis memuru 25 yaşındaki Cebrail Aksöz'ün İzmir'de yaşayan ailesinin evine ateş düştü. Anne Döne Çankaya, acı haberi eve gelen polislerden alırken sinir krizi geçirdi. Şehidin dayısı Selami Çankaya, "Yeğenimle ben görüşürdüm. 1.5 aydır Sur'da görev yapıyordu. Yaklaşık 3-4 gün önce de Nusaybin'e gitmişti. Annesine söylemiyordu, sadece 'Zor günler geçiriyoruz benim için dua edin' diyordu" dedi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda polis memuru Cebrail Aksöz şehit oldu. Aksöz'ün şehit olduğu haberini, meslektaşları İzmir'in Buca İlçesi 181/6 Sokak'ta yaşayan ailesine verdi. 53 yaşındaki anne Döne Çankaya gözyaşlarına boğuldu.

Bekar olan şehidin, 2012 yılında polis olduğu ve ilk görev yeri Bingöl'e Özel Harekat polisi olarak gittiği öğrenildi. Şehidin dayısı 4 yaşındaki Selami Çankaya, yeğeni Aksöz'ün yaklaşık 1.5 ay önce geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiğini, Sur'da teröristlere karşı yürütülen operasyonların tamamlanmasının ardından da Mardin'e gönderildiğini söyledi.

ANNESİNE SÖYLEMEMİŞ

Şehidin Diyarbakır ve Mardin'de görevli olduğunu annesine söylemediğini kaydeden Selami Çankaya, "Yeğenim yaklaşık 1.5 ay önce Sur'a gitmişti, 3-4 gün önce de Nusaybin'de görevlendirildi. Benimle görüşürdü, annesine nerede görev yaptığını anlatmazdı. Sadece 'Zor günler geçiriyoruz benim için dua edin' diyordu. Allah devletimize zeval vermesin, vatan sağ olsun. Allah o teröristleri kahretsin. Önce meclisteki teröristleri temizlemek gerekiyor. Dağdakiler bir şekilde hallolur" diye konuştu.

Üç çocuklu ailenin en büyüğü olan şehidin kardeşleri 23 yaşındaki Mikail Aksöz ile 19 yaşındaki Esra Aksöz de acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Cenazesi gece saatlerinde İzmir'e getirilecek olan şehidin, yarın öğle vakti Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Işıkkent'teki Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.

Ailenin aslen Niğdeli olduğu ve iki yıl önce İzmir'e taşındığı öğrenildi. Anne Döne Çankaya ile baba Ahmet Aksöz'ün bir süre önce ayrıldığı belirtildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Görev Yerini Annesine Söylememiş - Son Dakika


Advertisement