Bodrum Sahillerinde Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Kültür Sanat

Bodrum Sahillerinde Bayram Yoğunluğu

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Bodrum'daki sahillerde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

07.07.2016 18:16

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Bodrum'daki sahillerde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Bayramdaki 9 günlük tatil için Türkiye'nin birçok bölgesinden Bodrum'a gelen yerli turistler yoğunluğa neden oldu. İlçedeki otellerin tamamı dolarken, başta Kumbahçe Sahili olmak üzere, Bitez, Ortakent-Yahşi ve Göltürkbükü sahilleri de doldu.

Çocuklarıyla birlikte sahillere adeta akın eden tatilciler, gün boyu keyifli saatler yaşadı. Yabancı turistler de kalabalık sahillerde güneşlenerek güzel havanın tadını çıkardı.

Bitez'deki bir otelin sahibi Zeynel Kılıç, Bodrum'da uzun yıllardır bu denli bir yoğunluğa şahit olmadıklarını söyledi.

Otel işletmecileri olarak misafirlere en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını anlatan Kılıç, "Bodrum sokakları hiç bu kadar yoğun olmamıştı. Bunu sokaklarda dolaştığınızda da görüyorsunuz. Bir yerden bir yere gitmek adeta imkansız hale geldi." dedi.

"25 yıldır yaşanmayan yoğunluk yaşanıyor"

Zeynel Kılıç, meslek yaşamında bu denli yoğunluğu görmediğini belirterek, "25 yıldır hiç yaşamadığımız yoğunluğu yaşıyoruz. Temennimiz bayramdan sonra da bu yoğunluğun devam etmesi. Şu anda otelimiz yüzde 100 dolu. Ne bir tane odamız var ne de yatağımız var." diye konuştu.

Hükümetin turizmle ilgili yaptığı çalışmalara da değinen Kılıç, "Yapılan yeni atılımların şu an için moral olarak çok ciddi faydası var. Bunu 2-3 hafta içinde Antalya'da çok açık bir şekilde göreceğiz. Daha sonra bunun Bodrum'a faydası da olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki bir otelin sahibi Yılmaz Algül de Ramazan Bayramı tatilindeki ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Otelin tamamen dolduğunu anlatan Algül, "5 günden bu yana oldukça yoğun geçiyor. Tüm yarımadadaki otellerimiz de bu yoğunluğu yaşıyor. Biz buna 'bayram müşterisi' diyoruz." şeklinde konuştu.

İlçeye ailesiyle İzmir'den gelen Arif Aydın ise hem bayram tatili hem de mevsim itibarıyla Bodrum'da aşırı bir yoğunluk yaşandığına dikkati çekti.

Verilen hizmetten oldukça memnun olduklarını belirten Aydın, "Hiç bir sıkıntımız yok. Tatilimizi oldukça keyifli geçiriyoruz. İlçeye ikinci kez geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bodrum Sahillerinde Bayram Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement