CHP İstanbul Milletvekili Onur Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Onur Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının atamalarının yapılmaması nedeniyle ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi.

04.03.2015 11:35

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının atamalarının yapılmaması nedeniyle ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi.

Onur, ataması yapılmayan İİBF öğrencileri ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kendisinin de aynı fakülteden mezun bir milletvekili olarak bu gençlerin sorunlarına dikkati çekmek istediğini söyledi.

Türkiye'de çok sayıda İİBF bulunduğunu ve çok sayıda mezun verdiğini, bu mezunlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğuna işaret eden Onur, ancak bu fakülte mezunlarının atanması gereken kadrolarda başka alan mezunlarının görevlendirildiğini ve bu gençlerin mağdur edildiğini söyledi. Onur, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi.

Ataması yapılmayan İİBF mezunlarını temsilen söz alan Duygu Sarısülük de liyakatin önemine dikkati çekerek, kendilerinin atanması gereken kadroların başka alanlardan mezun kişilere açılmasını eleştirdi. Herkesin eğitim aldığı branşlara göre atanmasını talep ettiklerini belirten Sarısülük, 400 bin İİBF mezunu ve ailelerinin mağdur olduğunu, kendileri için 20 bin kadro açılmasını istediklerini aktardı.

Sarısülük konuşmasının ardından basın mensuplarına gösterdiği diplomasını, atamalarının yapılmamasını protesto etmek için 5 kuruştan açık artırmaya çıkardığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Onur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • merve çakır: nisanda yapılacak olan merkezi atama hicbir kesim tarafından konusulmuyor ne vekillerimiz ve de her gün izledigimiz kanallar nisan atamasından bi haber gibiler bu nasıl bır adaletsizliktir ki nisan ataması gerceklesmeden agustosta 47 bin ögretmen ataması gündemde iibf mezunu TC vatandası degil mi bu ülkenin tek mezun veren fakultesi egitim mi madem kadro vermiyorsunuz neden bu ülkede her acılan üniversiteye ilk kurulan fakülte İİBF sayın vekiller sayın büyüklerimiz sizde hic mi vicdan yok 30-35 yasında babamızdan harclık alıyoruz örgün 4 yıl ne zorluklarla okuduk biz umut derseniz yok yasama sevinci derseniz istegi de dahil asla yok adalet bu mu bile bile ölüme sürükleniyoruz biz her saniye her an her dakika tekrar soruyorum size adalet bu mu vicdan merhamet bu mu sizlerin de cocugu var bizim durumumuzda sizlerde olabilirdiniz 400binden sadece ve sadece birini kendi evladınız olarak dusunun ne hissederdiniz bu haklı cıglıgı ne zaman duyacaksınız 3 0 Yanıtla
  • Alper: sadece adaletli kadro istiyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement