CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu Açıklaması

"Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'nin sucuk dağıtarak algı yönetmeye çalışması 'yenilen güreşçi güreşe doymaz' misali bir davranış bozukluğudur"

27.11.2014 14:35

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin sucuk dağıtarak algı yönetmeye çalışması 'yenilen güreşçi güreşe doymaz' misali bir davranış bozukluğudur" dedi.

Kulkuloğlu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, iktidarın yurttaşın kursağına koyamadığı, kilosu 40 liraya çıkan sucuğu siyasi şov malzemesi yapmasının ayıp ve günah olduğunu belirterek, milleti bıktırdığını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına yönelik bazı davaların ve CHP milletvekillerinin şikayetleri üzerine soruşturmaların açıldığını anımsatan Kulkuloğlu, belediye görevlilerinin aldığı cezaların haklılıklarını kanıtladığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekilerin, zaman aşımından "paçayı kurtardığını" savundu.

Kulkuloğlu, Özhaseki'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine tazminat davası açtığını, hukuki süreç tamamlanmadan sucuk dağıttığını ifade etti. Özhaseki'nin, yerel mahkemenin verdiği hüküm, kesin hükümmüş gibi davranarak, kazandığı tazminatla Kayseri'de "sucuk şovları yaparak algı yönetmeye çalıştığını" savunan Kulkuloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama Özhaseki'nin hesaplayamadığı, Ankara'daki Yargıtay hakimlerinin, mahkemenin karar düzeltme başvurumuz sonucu, yerel mahkemenin kararını bozup hükmü kesinleştirmesiydi. Özhaseki'nin sucuk dağıtarak algı yönetmeye çalışması 'yenilen güreşçi güreşe doymaz' misali bir davranış bozukluğudur. Özhaseki'nin aklının başına gelmesi bir yana, yenilen güreşçinin güreşe doymadığı misali Kayseri 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde aleyhime kazandığı ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kısmen kabul kısmen ret kararı karşısında, Yargıtay'da karar düzeltme talebimizin sonuçlanmasını beklemeden tekrar bir sucuk partisi daha düzenlemiştir. Bir belediye başkanı, algı yönetme adına mal bulmuş mağrip gibi mahkeme hesabına yatırılan parayı sözüm ona kullanmıştır. Karar düzeltme sonucu eğer yine aleyhlerine kesinlik kazanırsa, bir kez daha mahcubiyet yaşayacağı aşikardır. Bu sefer, daha önce soyup, baş ucuna koyduğumuz sucuğu, iki yumurta ile bir tavada kızartıp, ona makamında ikram edeceğim. Belki o zaman aklı başına gelir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement