HDP'li Gülüm: "Kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşümler gerçekleştiriliyor" - Son Dakika
Politika

HDP'li Gülüm: "Kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşümler gerçekleştiriliyor"

HDP\'li Gülüm: "Kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşümler gerçekleştiriliyor"

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, "Deprem riski olmayan, aslında bir dönüşüme ihtiyacı olmayan yerlerde kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşümler gerçekleştiriliyor.

07.12.2022 13:47  Güncelleme: 14:01

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, "Deprem riski olmayan, aslında bir dönüşüme ihtiyacı olmayan yerlerde kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşümler gerçekleştiriliyor." dedi.

Gülüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin depremden kaynaklı çok acılar yaşadığını ve deprem riski yüksek bölgede bulunduğunu belirtti.

Buna rağmen depremle ilgili güvenlik önlemleri ve tedbirlerin alınmadığını savunan Gülüm, özellikle ciddi depremler yaşandığında ve çok can kaybı olduğunda Meclis'te deprem araştırma komisyonlarının kurulduğuna işaret etti.

Deprem araştırma komisyonlarının inceleme yaptığını, alınacak önlemleri belirlediğini ancak daha sonra hiçbir çalışmanın yapılmadığını öne süren Gülüm, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının özellikle İstanbul ve ülke genelinde kentsel dönüşüme yönelik somut adımlar atmadığını iddia etti. Gülüm, "Deprem riski olmayan, aslında bir dönüşüme ihtiyacı olmayan yerlerde kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşümler gerçekleştiriliyor." ifadesini kullandı.

Gülüm, depremle mücadele için çalışan kurumlar, meslek odaları ve belediyelerle üretilecek ortak çözümlerle deprem güvenliği önlemlerinin alınabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Gülüm: 'Kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşümler gerçekleştiriliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement