Mustafa Denizli'nin Yurt Dışı Karnesi - Son Dakika
Spor

Mustafa Denizli'nin Yurt Dışı Karnesi

Mustafa Denizli\'nin Yurt Dışı Karnesi

Spor Toto Süper Lig'de üç büyükleri şampiyon yapan tek yerli teknik adam olan Mustafa Denizli, yurt dışında 4. takımını çalıştıracak.

03.12.2013 16:44  Güncelleme: 07:57

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Spor Toto Süper Lig'de üç büyükleri şampiyon yapan tek yerli teknik adam olan Mustafa Denizli, Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran ekibiyle birlikte yurt dışında 4. takımını çalıştıracak.

Çaykur Rizespor'u 2012-2013 sezonunda PTT 1. Lig'de şampiyon yaptıktan sonra teknik adamlık kariyerine ara veren Denizli, yurt dışı macerasına Almanya ve İran'ın ardından Azerbaycan'ı da ekledi.

Azerbaycan Premier Ligi'nde 14 puanla 8. sırada bulunan Hazar Lenkeran'la ile anlaşan deneyimli teknik direktör, Türkiye dışında daha önce Almanya'nın Alemannia Aachen, İran'ın Pas ve Persepolis takımlarını çalıştırdı. Persepolis'te iki ayrı dönem geçiren Denizli, yurt dışında görev aldığı üç takımla da şampiyonluk sevinci yaşamadı.

A Mili Takım'da da bir dönem görev yapan Denizli, ilk yurt dışı deneyimini 1989-1990 sezonunda Almanya 2. Ligi'nde mücadele eden Alemannia Aachen ekibiyle yaşamıştı. Ligde 10 haftadır galip gelemeyen Aachen'ın başında ilk maçına 30 Eylül 1989 tarihinde çıkan 64 yaşındaki teknik adam, Hessen Kassel deplasmanından üç puanla döndü. Aachen rakibini 5-1 yenerek 10 haftalık galibiyet hasretini sonlandırırken, Mustafa Denizli de Alman basınının gündemine oturdu.

Denizli yönetiminde çıktığı 4 maçı da kazanan Aachen, daha sonra büyük bir düşüşe geçti, taraftarın protestosuna maruz kalan Denizli, Aachen ile sezonu tamamlayamadan yollarını ayırdı. Mustafa Denizli, Aachen'ın başında 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

İran macerası

Tecrübeli teknik adam, kısa süren Almanya macerasının ardından ikinci kez yurt dışına çıkma kararını 14 yıl sonra aldı.

Denizli'nin yeni adresi İran olurken, 2004-2005 sezonunun ikinci yarısında geçtiğimiz sezonun şampiyonu Pas ile sözleşme imzaladı. Denizli, ilk karşılaşmasında Berg-e Şiraz'a karşı 5-1'lik galibiyet elde etti. Ligde 11. sırada yer alan takımı sezon sonunda 6. yapan Denizli, İran ekibini Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi'nde grup birincisi yaparak çeyrek finale taşıdı. Pas, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ain'e 1-1 ve 3-3'lük beraberliklerin ardından elendi.

Denizli, 2005-2006 sezonunun tamamlanmasına 5 hafta kala Pas yönetimiyle anlaşmadığını ve görevi bıraktığını açıkladı ancak daha sonra tekrar takıma geri döndü. Ligin son haftasına liderin bir puan gerisinde giren Pas, şampiyonluk yarışındaki rakibi İstiklal Tahran'ın son maçını kazanmasıyla ligi ikinci bitirdi.

Denizli yeniden İran'da

Mustafa Denizli, 2006 yılının Ağustos ayında bir başka İran takımı Persepolis'la anlaştı.

Sezona kötü başlayan Denizli yönetimindeki İran ekibi, AFC Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ikinci takımı belirleyecek play-off'larda Sepahan'a penaltılarla elendi. Tecrübeli teknik adam, Persepolis'i lig üçüncüsü yaptıktan sonra tekrar Türkiye'ye dönüş kararı aldı.

Türkiye'ye döndükten sonra bir süre yorumculuk yapan Denizli, Ertuğrul Sağlam'ın istifası sonrası Beşiktaş'ın başına geçti. Siyah-beyazlı takımı 2008-2009 sezonunda şampiyon yapan Mustafa Denizli, 2009-2010 sezonu sonunda sağlık sorunları nedeniyle Beşiktaş'taki görevinden ayrıldı.

Denizli, televizyon ekranlarındaki yorumculuk döneminin ardından yeniden İran'a döndü ve 2006-2007 sezonunda çalıştırdığı Persepolis'le 24 Aralık 2011 tarihinde 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Persepolis, AFC Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırken, ligi 12. bitirdi.  Persepolis, AFC Şampiyonlar Ligi'nden de elenince Denizli, 21 Haziran 2012'de görevinden istifa etti.

Türkiye'ye geri dönüş yaparak Çaykur Rizespor'la anlaşan Mustafa Denizli, Karadeniz ekibini 2012-2013 sezonunda PTT 1. Lig'de şampiyonluğa taşıdı. Denizli, Spor Toto Süper Lig'e çıkardığı Karadeniz temsilcisiyle bütçe konusunda anlaşamadı ve Çaykur Rizespor'la yol ayrımına gitti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mustafa Denizli'nin Yurt Dışı Karnesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement