Ağaç Kesme Motoruyla Heykel Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Ağaç Kesme Motoruyla Heykel Yapıyor

Bolu'nun Mengen ilçesinde tel örgü imalatçısı, kesim motoruyla şekillendirdiği kütüklerden heykel yapıyor.

16.03.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Mengen ilçesinde tel örgü imalatçısı, ağaç kesme motoruyla şekillendirdiği kütüklerden heykel yapıyor.

Mengen Sanayi Sitesi'nde imalathanesi bulunan 28 yaşındaki Halit Şahin, kesim motoruyla kütükleri 3 saat içinde sanat eserine dönüştürüyor.

Heykel yapmaya hobi olarak başladığını anlatan Halit Şahin, AA muhabirine, 6 yıl aşçılık yaptığını, 5 yıldır da sanayide kendi işiyle uğraştığını söyledi.

"Tel örgü imal ediyorum" diyen Şahin, "Bu işe meraktan başladım. Aşçılık yaparken karpuzlara şekil veriyorduk. Buzdan heykeller yapıyorduk, turizm bölgelerinde.  Kar yağdığı zaman işlerimizde azalma oluyor. Zaman geçirmek için ağaç kütüğüne kesim motoruyla kartal yaptım. Yaptığım kartal ilgi görünce bir de deniz kızı yaptım. Daha sonra sipariş almaya başladım. Şimdi yaptığım ağaçtan heykeller sayesinde para da kazanmaya başladım" şeklinde konuştu.

Ahşap heykeli 2,5 saatte tamamlayabildiğini anlatan Şahin, "Yapacağım heykelin büyüklüğüne göre önce ağaç kütükleri buluyorum. Bunları bulmak kolay değil. Bulduktan sonra baltayla kesilen yerleri parlıyorum sadece. Diğer bölümlerin tamamını kesim motoruyla yapıyorum" ifadesini kullandı.

Şahin, yaptığı işin Almanya ve İtalya'da oldukça popüler olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu işin oralarda festivalleri oluyor. Benim kullandığım motorlarla yapmıyorlar. Onların uç kısımları kalem gibi biraz daha ince oluyor. İnce işçilik yapılması gereken yerlere daha kolay giriyor. Ben çok araştırdım ama Türkiye'de bulamadım. Elimdeki imkanlarla yapmaya çalışıyorum. Çalışmaya başladığımda ne yapmak istediğime karar veriyorum. Daha önceden yapılan çalışma üzerinde işlem yapmıyorum. İşe başladığım zaman bir figür çıkıyor. Bugün de yaşlı adam heykeli yaptım."

Şahin, yaptığı heykelleri 500 ila bin liraya sattığını, her geçen gün heykellere ilginin arttığını belirtti. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağaç Kesme Motoruyla Heykel Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement