Aibü Mezunlarını Muhteşem Geceyle Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Aibü Mezunlarını Muhteşem Geceyle Uğurladı

Aibü Mezunlarını Muhteşem Geceyle Uğurladı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Bolu Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

17.07.2013 18:13

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Bolu Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Büyük coşkuya sahne olan törende, 3 bini aşkın öğrenci mezun olmanın sevincini, aileleri ile birlikte doyasıya yaşadı.

Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, Başkan Yardımcısı Esin Avunduk ve eşi Cahit Avunduk ile vakıf üyeleri, dekanlar, bölüm başkanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdür ve müdür yardımcıları, il müdürleri, öğretim üyeleri, daire başkanları ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasına son yıllarda üniversitemizde görülen gelişmeleri anlatarak başlayan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, göreve geldikleri günden bu yana yeni açılan birim ve bölümlerle birlikte üniversitenin kapasitesini her alanda yaklaşık 'iki' katına çıkardıklarını söyledi. Yeni akademik yılda 25 binlere yaklaşacak öğrenci sayısıyla 'daha büyük ve daha gelişmiş bir üniversite' olmanın haklı gururunu yaşayacaklarını belirten Coşkun, "Bu yıl verdiğimiz 3 bini aşkın mezunumuzla da ülkemizin yetişmiş insan gücüne önemli katkıda bulunmuş olacağız" dedi.

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, Bolu'nun üniversite sayesinde mutlu bir gün daha yaşadığını ve öğrencilerin ise mezun olabilmenin haklı gururu ve onurunu taşıdığını ifade ederek, "Ne mutlu bize ki mezunlarımızı milletimizin ve insanlığın hizmetine uğurluyoruz. Bugün uğurladığımız mezunlarımız Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Atatürk'ün gençleri olarak hayat mücadelesinde de başarılı olsunlar." dedi. Baysal, esas hayat mücadelesinin ise mezun olduktan sonra başladığını vurgulayarak, öğrencilerden bu mücadele sırasında 20 yıllık 'irfan yuvası' üniversitemizde edindikleri tecrübelerden yararlanmalarını ve ömrünü hayırlara ve eğitime adamış merhum İzzet Baysal'ı örnek almalarını istedi.

Mezun olmanın sevincini, üniversiteden ayrılmasının ise hüznünü yaşadığını ifade eden dönem birincisi Tuğba Neşe Erkan ise konuşmasında, merhum İzzet Baysal'ı hayırla yad ederek hem eğitimine hem de bugünlere gelmesine katkı sağlayan başta İzzet Baysal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi. Öğrenciler birlikte doyasıya eğlenirken, tören sonundaki havai fişek gösterisi ilgiyle izlendi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aibü Mezunlarını Muhteşem Geceyle Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement