AK Parti Aday Adayı Kozan, "İstiklal Marşımız,ecdadımızın Kurtuluş Mücadelesidir" - Son Dakika
Yerel

AK Parti Aday Adayı Kozan, "İstiklal Marşımız,ecdadımızın Kurtuluş Mücadelesidir"

AK Parti Aday Adayı Kozan, "İstiklal Marşımız,ecdadımızın Kurtuluş Mücadelesidir"

AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Nadire Kozan, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94’üncü yılında ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımız, düşman kuvvetlerinin bombardımanı altında her türlü yokluk içinde göğsünü vatanı için siper etmiş ecdadımızın kurtuluş mücadelesidir" dedi.

12.03.2015 12:41

AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Nadire Kozan, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94'üncü yılında ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımız, düşman kuvvetlerinin bombardımanı altında her türlü yokluk içinde göğsünü vatanı için siper etmiş ecdadımızın kurtuluş mücadelesidir" dedi.

Milletin vatan sevgisi ve istiklal aşkını, milli mücadele ruhunu İstiklal Marşı'nın mısralarında bulduğunu ifade eden AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Nadire Kozan, "Savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşımız Dünya'ya karşı bir meydan okumadır. Bizler, bu emsalsiz marşa sahip olmak için çok bedel ödedik. Çok can verdik. Bu marş feda edilmiş bedenlerin, aşk ile şehadete koşan ruhların, savaş meydanında can veren çocukların arkasından yazılmış bir destandır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir" ifadelerini kullandı.

Milletleri 'millet' yapan ve yaşatan insanların unutulmaz olduğunu belirten Kozan, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif'in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, ortak duygu birliğini sonsuza dek muhafaza edecektir. Bu düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 94'üncü yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Büyük Millet Meclisi'mizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Aday Adayı Kozan, 'İstiklal Marşımız,ecdadımızın Kurtuluş Mücadelesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement