Altındağ'da Kültür Gezileri Başladı - Son Dakika
Yerel

Altındağ'da Kültür Gezileri Başladı

Yıllardır düzenlediği kültür gezileriyle Altındağlı vatandaşların ufuklarını açan ve binlerce Altındağlıya pek çok ilki yaşatan Altındağ Belediyesi, yeni dönem kültür gezilerine başladı.

18.09.2015 12:31

Yıllardır düzenlediği kültür gezileriyle Altındağlı vatandaşların ufuklarını açan ve binlerce Altındağlıya pek çok ilki yaşatan Altındağ Belediyesi, yeni dönem kültür gezilerine başladı. Altındağlı kadınlar, "Peygamberler Diyarı" Şanlıurfa için yola çıktı.

Uçakla gidilen Şanlıurfa gezisi Zübeyde Hanım Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile başladı. Aralık ayının ilk haftasına kadar sürecek olan geziler kapsamında, her gün Ankara'dan kalkan Şanlıurfa uçağını Altındağlılar dolduracak. Şanlıurfa'ya daha önceki yıllarda olduğu gibi, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinin eşleri de gidecek. 5 yıldır düzenlenen Şanlıurfa gezilerine bu yıl 3 bin Altındağlı katılacak.

YOLCU SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Altındağlı vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine her geçen yıl gezilere götürülen Altındağlı sayısını artırdıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Geziye giden vatandaşlarımızın sayısının her yıl artması için çalışıyoruz ve hedeflerimizi büyütüyoruz. Altındağ'da şehir dışına çıkmamış, kültür gezilerine katılmamış kimse kalmayacak inşallah" dedi.

"Biz insanları Marmaris'e, Bodrum'a, Antalya'ya götürmüyoruz. Gezilerin hepsi kültürel amaçlı. Bu gezileri Altındağ Belediyesi'nin yürüttüğü eğitim çalışmalarının bir parçası olarak görüyorum. Türkiye'de yaşayan herkesin Çanakkale'yi, Şanlıurfa'yı, Konya'yı mutlaka görmesi gerektiğine inanıyorum" diyen Başkan Tiryaki, Altındağlı vatandaşlara "Hayırlı yolculuklar" diledi.

ALTINDAĞLI KADINLAR ŞANLIURFA'YI KARIŞ KARIŞ GEZİYOR

Şanlıurfa gezisi kapsamında en iyi koşullarda ağırlanan ve en iyi yerlerde konaklayan Altındağlı kadınlar, Şanlıurfa'yı karış karış geziyor. İlk gün uçakla Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen Altındağlı kadınların gezisi, Halepli Bahçe Mozaik Müzesi ve Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi ile başlıyor.

Geleneksel El Sanatları Merkezi'nde yöresel ahşap oymacılığı, mozaik sanatı uygulaması, halı dokuması ve keçe yapımı gibi sanat dallarının uygulama atölyelerini gören Altındağlı kadınlar, daha sonra Hz. Eyyüp AS. makamını ve Hz. Eyyüp AS. Kuyusu'nu geziyor. Daha sonra sırasıyla Halilürrahman Gölü (Balıklı Göl), Halilürrahman Camii (Döşeme Camii), Ayn-Zeliha Gölü, Rızvaniye Camii, Hz. İbrahim Peygamber Mağarası ve Hasan Paşa Camii'ni gezen Altındağlı kadınlar, öğle yemeğinin ardından ise Selahattin Eyyübi Camii'ni, Urfa Kalesi, Urfa sokaklarını, Urfa Ulu Camii'ni, Mutfak Müzesi'ni geziyor. Ardından soluğu Urfa'nın tarihi ve turistik çarşılarında alan Altındağlı kadınlar, Kazaz Çarşısı'nı, Halı Pazarı'nı, Gümrük Hanı ve Bedesten'i gezerek alışveriş yapmayı da ihmal etmiyor. Geziden mutlu anılarla ve yeni dostluklarla ayrılan Altındağlı kadınlar, bol bol fotoğraf çekerek anılarını ölümsüz kılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağ'da Kültür Gezileri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement