Antdob'un İlk Gösterisi "Otello" Olacak - Son Dakika
Yerel

Antdob'un İlk Gösterisi "Otello" Olacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi, yeni sezona 11 Ekim Cumartesi günü "Otello" balesinin prömiyeri ile "merhaba" diyecek.

09.10.2014 12:37

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), sanat sezonuna "Otello" balesinin prömiyeri ile başlayacak.

ANTDOB'dan yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 sanat sezonu, 11 Ekim Cumartesi günü yapılacak gösteri ile başlayacak. Edebiyat, tiyatro ve opera tarihinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen "Otello" balesinin prömiyeri, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde saat 20.00'de sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Konusu William Shakespeare'a, müziği ise Giuseppe Verdi'ye ait, Utku Şilliler'in müziklerinin yer aldığı Otello, Uğur Seyrek'in koreografisi ve Işık Noyan'ın librettosu ile İzmir ve İstanbul'dan sonra Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından yorumlanacak.

Masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona'nın her yönüyle farklı bir erkek olan Otello'yu severek, aslında kaderini seçmesi üzerine kurgulanan eser, bir kıskançlığın trajedisiyle sonlanmasını anlatıyor.

Bir kadının aşkı uğruna savaşını, erkeğin önü alınamaz hırsları ve rekabet duygusuna yenik düşüşü modern bale adımları ile ifade ediliyor. Eserin dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, ışık tasarımı da Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Prömiyer gecesinde Murat Özdemir "Otello", Serkan Ceylan "Casio", Kürşat Kılıç "Lago", Mert Söylemez "Roderigo", Umut Çaltekin "Montano", Cenk Şahinalp "Lodevico", Derya Tokgöz "Desdemona", Selin Berkmen "Emilia", Gökçe Çiçek Güngör "Bianca" ve Bengisu Şen "Önsöz" rollerinde sahne alacak.

Eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra "www.dobgm.gov.tr" internet adresinden de temin edilebilir. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antdob'un İlk Gösterisi 'Otello' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement