Ashep Eğitim Becerileri Eğitimi" Başladı - Son Dakika
Yerel

Ashep Eğitim Becerileri Eğitimi" Başladı

Antalya'da acil sağlık hizmetleri personeline yönelik, "Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Programları (ASHEP) Eğitim Becerileri Eğitimi" düzenlendi.

23.09.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da acil sağlık hizmetleri personeline yönelik, "Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Programları (ASHEP) Eğitim Becerileri Eğitimi" düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) Uygulama Oteli'nde düzenlediği eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, 4 gün sürecek eğitimlerde katılımcıların verilecek eğitimleri en iyi şekilde öğrenmelerinin, Türkiye'de önemli bir hizmetin verilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Acil sağlık hizmetleriyle ilgili tüm kurumların bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Hülür, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz ki acil sağlık hizmetlerinde ülke olarak gururla söyleyeceğimiz bir noktaya gelmiş durumdayız. Daha da iyi olacağımıza yürekten inanıyorum. Örneğin iple kurtarma konusunda birçok ülkeden daha fazla bir tecrübeye sahibiz. Bu başarıda nitelikli insan kaynağı olması son derece önemli. Aksi takdirde tüm bu yatırımlar doğru yerde ve doğru bir şekilde kullanılamaz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor keyifli bir eğitim olmasını diliyorum."

Eğitimlerde, 11 farklı ilden gelen 26 paramedik ve acil tıp teknisyenine, Sağlık Bakanlığı'ndan Yasemin Gökçe, Deniz Uğurlu, Konya Sağlık Müdürlüğü'nden İlker Gürcüoğlu, Batman Sağlık Müdürlüğü'nden Ali Başdemir ve Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği'nden Emel Tüylüoğlu tarafından eğitim verilecek.

Sahada yürütülen 112 eğitimlerini daha nitelikli ve etkili bir şekilde yürütülmesinin hedeflendiği projede tüm katılımcılara, erişkin eğitimi, iletişim ve beden dili, interaktif eğitim yöntemleri, işitsel-görsel araç gereçlerin kullanımı ile ölçme değerlendirme gibi dersler verilecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ashep Eğitim Becerileri Eğitimi' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement