Atakan'ın 15 Yıldır Beklediği Nakil Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Atakan'ın 15 Yıldır Beklediği Nakil Gerçekleşti

Akdeniz anemisi tedavisi gören Atakan Güvercin'in kardeşinden alınarak dondurulan kordon kanı ile kemik iliği Atakan'a nakledildi.

12.02.2013 11:51  Güncelleme: 11:47

Akdeniz anemisi tedavisi gören 16 yaşındaki Atakan Güvercin'in kardeşinden alınarak dondurulan kordon kanı ile kemik iliği Atakan'a nakledildi.

Akdeniz Anemisi tanısı ile her ay düzenli kan verilerek yaşamını sürdüren Atakan Güvercin'in, Medical Park Samsun Hastanesi'nde, yıllardır beklediği nakli gerçekleştirildi.

Tek tedavi yöntemi olan Kök Hücre Nakli açısından uzun süredir beklemekte olan hastanın tam uyumlu kardeşinden 6 yıl önce alınan kordon kanının dondurularak saklandığı belirtildi.

Güvercin ailesi Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil ünitesine başvurdu. Hızla hazırlıkları tamamlanan Atakan'a tam uyumlu 6 yaşındaki kardeşi Arda'dan toplanan kemik iliği ve kardeşinin 6 yıl önce dondurulmuş kordon kanı birlikte verilerek kemik iliği ve kordon kanı nakli gerçekleştirildi.

Atakan'ın babası Adem Güvercin, "Uzun bir dönem nakil bekledik, artık oğlumun kan düzeyleri yükseldi. Eskiden sürekli kan alan kişiydi, inşallah tüm ilaçları kesildikten sonra Kızılay'a düzenli kan bağışında bulunacak" dedi.

Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesinden Doç. Dr. Tunç Fışgın ise, son 10 yılda Türkiye'de kök hücre nakli konusunda ciddi ilerlemeler gerçekleştirildiğine işaret etti.

Fışgın, "Özellikle sınırlı sayıda olan çocuk kemik iliği nakil ünitelerinin sayısı son 1-2 yılda Sağlık Bakanlığı, bazı üniversiteler ve Medical Park Hastaneler Grubunun yatırımları ile arttırıldı. Artık Türkiye'de çocuk hastaların kemik iliği nakili için uzun süre beklemelerine gerek kalmadı. Yeni kurulan merkezlerin bundan sonra süreklilik, uluslararası akreditasyon ve bilimsel üretim konusuna yoğunlaşmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesinden Doç. Dr. Emel Özyürek, Atakan'ın nakilini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

"Atakan ve ailesi için uzun bekleme döneminden sonra zor bir süreçti. Tüm dikkatimizi vererek nakili gerçekleştirdik" diyen Özyürek, mutlu sona ulaşmaktan keyif aldıklarını dile getirdi.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş ise, "Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesinde bölgemiz, Ege Bölgesi, Doğu Akdeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden nakiller gerçekleştirildi. Merkezimiz henüz 5. ayında ulusal bir merkez kimliğini kazanmıştır" dedi.

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atakan'ın 15 Yıldır Beklediği Nakil Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement