Ayvazoğlu, "Biyografi Yazarlığı" Konferansında Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ayvazoğlu, "Biyografi Yazarlığı" Konferansında Öğrencilerle Buluştu

Ayvazoğlu, "Biyografi Yazarlığı" Konferansında Öğrencilerle Buluştu

Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Beşir Ayvazoğlu, BEÜ'nün konuğu olarak Zonguldak'a geldi.

23.10.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Beşir Ayvazoğlu, BEÜ'nün konuğu olarak Zonguldak'a geldi. Ayvazoğlu, "Biyografi Yazarlığı" konulu konferansıyla, öğrenciler ve Zonguldaklılarla buluştu.

Türk Edebiyatı Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Beşir Ayvazoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM, Çocuk Vakfı ve Sezer Tansuğ Kültür ve Sanat Vakfı'nın kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Beşir Ayvazoğlu 1999 yılında, Kombassan Vakfı tarafından Mevlana Edebiyat Büyük Ödülü'ne, 2008 yılında Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği tarafından İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü'ne, 2009 yılında da TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü'ne ve Eskader Basın Ödülü'ne, 2010 yılında Türk Ocakları Ayvaz Gökdemir Edebiyat Armağanı'na, 2011 yılında Fatih Üniversitesi Onur Ödülü ve Edebiyat Dalında İLESAM Üstün Hizmet ve başarı Ödülü, 2013 yılında da TÜRKSOY Basın Onur Ödülü'ne layık görüldü. Ayvazoğlu'nun yayımlanmış 47 ayrı eseri bulunuyor.

BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen "Biyografi Yazarlığı" konulu konferansa konuşmacı olarak gelen Ayvazoğlu, yaşamından hatıralarla öğrencilere yazarlığı, şairliği ve edebiyatı anlattı. BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, BEÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Hasan Özer ve öğretim üyelerinin yanı sıra öğrenciler de Ayvazoğlu'nu konferans boyunca dikkatle dinledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvazoğlu, 'Biyografi Yazarlığı' Konferansında Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement