Balıkesir'de Görme Engelliye Beyaz Baston - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Görme Engelliye Beyaz Baston

Balıkesir\'de Görme Engelliye Beyaz Baston

Balıkesir'de görme engelli 120 vatandaş, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'nde beyaz bastona kavuştu.

15.10.2014 18:13  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Altıeylül Belediyesi ile Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şubesi'nin ortak etkinliği Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Farkındalık yaratmayı ve görme engellilere dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlikte AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Mesut Eray ve belediye çalışanları gözlerine siyah bant takıp, ellerine beyaz baston alarak görme engellilerle yürüdü. Etkinliğin açılışında konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Seçim zamanı, 'tüm engelleri kaldırmak için geliyoruz' dedik. 'Altıeylül mutlu insanların yaşadığı ilçe olacak' dedik. Şimdi bu sözlerimizi yerine getirmek için çalışıyoruz. Engelli insanlarımızın engelsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürmek için gereken ne ise yapılacak. Bugün de görme engelli 150 vatandaşımıza baston dağıtacağız. Onların yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmaya çalışacağız dedi.

Duyarlılığı için Başkan Kafaoğlu'na teşekkür eden Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Salih Mehmet Aslan, Biliyorsunuz 15 Ekim bizim için önemli bir gün. 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü 1969'dan bu yana da tüm dünyada kutlanan bir gün. Altıeylül Belediyesi ile birlikte bu anlamlı günde birarada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlgi ve destekleri için herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Parkı'nda belirlenen parkurda iki başkanla birlikte, belediye çalışanları ve görme engelliler hep birlikte gözleri bantlı şekilde bastonlarla yürüdü.

Yürüyüşün ardından Başkan Kafaoğlu, görme engellilere boya göre ayarlanabilen ve piyasa fiyatı 180 lirayı bulan Kanada tipi beyaz bastonlarını hediye etti. Ayrıca görme engelli dört çocuğa beyaz bastonla birlikte tablet hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Görme Engelliye Beyaz Baston - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement