CHP Didim İlçe Başkan Adayı Ünlü Basınla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

CHP Didim İlçe Başkan Adayı Ünlü Basınla Bir Araya Geldi

CHP Didim İlçe Başkan Adayı Ünlü Basınla Bir Araya Geldi

21 Haziran 2014 Cumartesi günü yapılacak olan CHP Olağanüstü Genel Kurulunda İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Caner Ünlü “Görevi layıkıyla yerine getirecek kadro ile Bağımsızlık Bizim Karakterimizdir sözü ile yola çıktık! CHP Sahipsiz ve birilerinin güdümünde değildir” dedi.

19.06.2014 16:31

21 Haziran 2014 Cumartesi günü yapılacak olan CHP Olağanüstü Genel Kurulunda İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Caner Ünlü "Görevi layıkıyla yerine getirecek kadro ile Bağımsızlık Bizim Karakterimizdir sözü ile yola çıktık! CHP Sahipsiz ve birilerinin güdümünde değildir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Örgütünün 21 Haziran 2014 Cumartesi Günü yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde CHP İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Caner Ünlü, basın mensupları ile bir araya geldi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bağımsızlık benim karakterimdir!' sözü ile yola çıktıklarını belirten Ünlü, Eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Mevcut Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın kendisi hakkında sosyal medya ve medya aracılığı ile 'desteklemiyorum' açıklamaları yapmalarını manidar bulduğunu ifade ederek "Biz yola çıkarken birileri bizi destekliyor diye yola çıkmadık, ancak buna rağmen bu tür açıklamalara girilmesi gösteriyor ki iyi ve doğru yol kat ettik ve görünen o ki; birilerinin bam teline dokunduk" dedi.

ADAYDA ÖZGÜVENE VURGU YAPTI

CHP İlçe Başkanlığına adaylığını koyan iki kişi olmasına rağmen 4 kişi ile yarıştıklarını ifade eden Ünlü "Biz isterdik ki delege çalışmalarımız sırasında resmi araçlar bizi takip etmesin ve resmi çalışanlar arkamıza takılmasın. Tüm bunlara rağmen iddialıyız, biz samimiyetimizi delegasyon üzerinde kurduk ve sevildiğimize inanıyoruz. Tüm adaylar delegenin ayağına tek tek kendi olarak gitme özverisini göstersin. Eğer CHP'yi temsil etmeye aday bir arkadaş Belediye Başkanı ve eski Belediye Başkanı söylemleri ile yola çıkıyorsa kendisinde birey olarak bu öz güveni bulamıyorsa o kişi CHP'yi temsil etmeye layık değildir. CHP'ye değil belediyeye çalışacağı da açıkça ortadadır. Benzerlerini eski yönetimlerde gördük ve sıkıntısını çok yaşadık, delegemiz en sağlıklı kararı verecektir!" dedi.

TAŞI TARTACAĞIZ!

Kayyum Heyeti Başkanı ve CHP İlçe Başkan Adayı Gökmen Karataş'ın 'Elimizi taşın altına koyduk, taşın altından kaldırmayacağız!' sözlerini değerlendiren Ünlü "Ben SHP'den CHP'ye geçiş sürecinden beri Gençlik Kolları yapısında aktif olan bir ismim, benimle birlikte bu yola çıkan cesaretli arkadaşlarıma da dik duruşlarından ötürü teşekkür ediyorum. Parti üyelerim ve delegelerime güvenim sonsuz, 10 yıllık geçmişe de saygı duyuyorum. Ayrıştırıcı değiliz, bu parti altında emek veren herkes bu çatının altındadır. Amacımız bağımsız bir yapı oluşturarak, CHP'nin arka bahçe konumundan çıkarılması ve doğru temsiliyetini sağlamaktır. Bu bağlamda bizimde çocukluğumuzdan beri gövdemiz taşın altındadır ve emek vermeye de devam ediyoruz. Seçimde bu taşı bir kez daha tartacağız!" dedi.

BARİKAT KURANLARLA NASIL ÇALIŞACAKSIN!?

'Adaylar Özgür iradesi ile aday olmalı' sözüne vurgu yapan Ünlü " Hüseyin Yıldız'ın Milletvekili adaylığı süreçlerini ve İl Başkanı Adayı ve en sonda İlçe Başkanı adayı olarak gördük. Kendisi gidiş gelişler yaşadı. CHP birilerinin bir yerlere gelmesi için basamak olmadı, olmamalıdır. Kendisinin delege içerisinde partiyi toparlayacağım % 60'lara getirip Milletvekilliğine aday olacağım yönünde ki söylemlerini tasvip etmiyorum. Buradan da ayrıcı kendisine soruyorum; 10 - 15 yıldır arkanızda durmayan, Milletvekilliği, İl Başkanlığı seçimlerinde barikat kuran parti, parti yönetimi ve belediye başkanı ile Didim İlçe Örgütünü nasıl yöneteceksiniz!?" sorusunu yöneltti.

İSTİFA DİLEKÇEM CEBİMDE GEZİYORUM!

Ünlü, Belediye çalışanı olması ile ilgili söylemler hakkında ise: "Her şey geride kaldı hepimiz biriz. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, hep birlikte hareket edeceğiz. Bu bağlamda her iki kutup arasında ki en bağımsız kadroda biziz, bizde o biz yok, CHP İlçe Örgütünden içeri giren herkes elimizi sıkabilecek" 11 yıldır Belediyede çalışıyorum, belediyeciliği iyi biliyorum. Neyin nereden talep edilebileceğini ve nelerin talep edilebileceğini de biliyorum. Havanda su dövmeye ne vakit ne de gerek var. Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak Didim Belediyesinde çalışıyorum demokratik hakkım ve bunun sorun olduğunu düşünmüyorum, ancak rahatsızlık ve sorun haline gelirse de istifa dilekçem cebimde geziyorum, gerektiği takdirde cebimizdeki dilekçeyi de sunarız" dedi.

DELEGE BASKI ALTINDA

Delegenin ciddi baskı altında olduğunu öne süren Ünlü "Delege zaten listelere bakarak kimin ne amaçla aday olduğunu, ne yapmaya çalıştığını çok net görecektir. Bu tip baskı ve yönlendirmeler temellerimizi sarsıyor. Ben ve arkadaşlarım en demokratik hakkımızı en doğal şekilde kullanıyoruz. Bu iki yapıdan da bağımsız aday çıkmasını bekledik, ancak gördük ki her iki söylemde birleştirici ve bağımsız değil. CHP sahipsiz ve birilerinin güdümünde değil, kimse istediği gibi at koşturamaz! Tüm baskılara rağmen delegasyon üzerinde oy kaygımız yok! Kaygısı olanlar Disiplin sürecini kendi cephesinden dillendiriyor, delegasyon hesabı ile yola çıkmadık. CHP'li olanların oyuna talibiz" dedi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ SAĞLAYACAĞIZ

'Hiçbir arkadaşımızı kaybetme lüksümüz yok!' diyen Ünlü, "CHP kocaman bir aile, yerel seçimlerde ki ayrışma geride kaldı. Biz layığı ile yerine getirebilecek kadro ile göreve ve çalışmaya talibiz. Partinin verdiği yetki ve makam ne ise orada olacağız. Yanlışa yanlış diyen insanların olduğunu hissettirerek çalışacağız ve çalıştıracağız. Parti içi demokrasinin sağlanmasını sağlayacağız!" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Didim İlçe Başkan Adayı Ünlü Basınla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement