Gümüşhane'de "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Eğitime Düşen Rol" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Eğitime Düşen Rol" Konulu Konferans Düzenlendi

Gümüşhane\'de "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Eğitime Düşen Rol" Konulu Konferans Düzenlendi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Toplam Kalite Yönetimi (TKY) ödül töreni düzenlendi.

04.04.2013 15:40

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Toplam Kalite Yönetimi (TKY) ödül töreni düzenlendi. Törenden önce eğitimcilere Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Necmettin Tozlu tarafından "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Eğitim Düşen Rol" konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Armağan Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kamu kurum ve ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Bulut'un TKY hakkında bilgi vermesinin ardından eğitim felsefesi alanında Türkiye'nin ilk doçent unvanını alan akademisyen olan Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Gümüşhaneli Prof.Dr. Necmettin Tozlu tarafından "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Eğitim Düşen Rol" konulu konferans verildi.

Eğitim meselesinin bugünün meselesi olmadığını, insanlık tarihinin dolayısıyla insanlığın meselesi olduğunu ifade eden Tozlu, yaklaşık 1,5 saat süren konferansında sevgi teması ile eğitim sistemi, sorunları ve çözüm önerileri konusunda katılımcılara bilgi aktardı.

"İNSANIN OLDUĞU HER YERDE EĞİTİM VARDIR"

İnsanın olduğu her yerde eğitimin söz konusu olduğunu kaydeden Tozlu, "Bugün dünyanın bütün toplumlarında eğitime verilen değer bellidir, eğitimin değeri takdir edilmiştir. Ama şu tartışılmaktadır: Nasıl bir eğitim? Bizim de millet olarak problemimiz bu noktada düğümleniyor. Bir dünya kurmak için eğitimi ele almadığınız zaman, bir dünya ilişkisi, siyaset ve ekonomi felsefesi üzerine kurmadığınız zaman eğitime bakış açınız yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın son döneminde başlayan devrimlerle birlikte eğitime el atmıştır ama eğitimi bir türlü düğümü çözerek yerine oturtamamıştır. Hala basitçi bir takım uygulamalarla eğitimi halledebileceğimiz zannediliyor. Okulları bilgisayarlarla doldurursak, donatımı, teknolojiyi ortaya koyarsak eğitimi halledeceğiz zannediyorlar. Hayır, bunlar gerekli ama eğitim bu değil." dedi.

"EĞİTİM BİR ŞEYLERDEN BİR ŞEYDİR AMA HER ŞEY DEĞİLDİR"

Türkiye'de ve dünyanın her tarafında yanlış anlaşılan bir durum olduğunu ifade eden Tozlu, "Eğitim her şeydir deniliyor. Eğitim çok önemlidir ama her şey değildir. Eğitim bir şeylerden bir şeydir ama her şey değildir. Şeylerin en önemlilerinden birisidir. Bu bugünde böyle, geçmişte de böyleydi." diye konuştu.

"DÜNYANIN KURTULUŞU TÜRKİYE'NİN KURTULUŞUNA BAĞLIDIR"

Konuşmasının son bölümünde çözüm noktasında görüşlerini aktaran Tozlu, şunları söyledi: "Kendimiz olan bir eğitim olacak. Tabiatı, tabiatımızı, insan tabiatını tahrip etmeyen bir eğitim olacak. Eğilip, bükmeyen bir eğitim olacak, kıyma makinesinden geçirmeyen bir eğitim olacak. İnsanlara ufuk açacaksın. Sabun kalıbı gibi yapıp ortaya koymayacaksın. Bölmeyen, dışlamayan bir eğitim olacak. İnsanları seven insanlar yetiştirmeliyiz.

İnsanları kucaklayan bir eğitim sistemi olmalı. Okulu nefret ettirici boyuttan çıkarmamız gerekli. Dehayı yetiştiremiyoruz. Dünyanın kurtuluşu bugün Türkiye'nin kurtuluşuna bağlıdır. O da senin, benim, hepimizin çabasına, inancına, samimiyetine ve iradesine bağlıdır."

Konferansın ardından Vali Yardımcısı Armağan Önal, Tozlu'ya buket ve plaket takdim etti.

Programda daha sonra Toplam Kalite Yönetimi uygulamalarında derece alan okullara plaketleri verildi.

Okulda ve sınıfta kaliteyi yakamayı hedefleyen TKY uygulaması kapsamında İl Kalite Kurumu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Okul-Kurum dalında Şiran Anaokulu birinci, Torul Kirazlık Cumhuriyet İlkokulu ve Kürtün Demirciler İlkokulu ikinci, Kelkit 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu ve Kelkit Deredolu İlkokulu üçüncü olurken, ekip dalında ise Kelkit Ülker Kemalettin Başer Anaokulu birinci, Köse 60. Yıl Yatılı Bölge Okulu ve Kelkit 75. Yıl Yatılı Bölge okulu ikinci, Torul Altınpınar Ortaokulu ve Kelkit Deredolu İlkokulu üçüncü oldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 'Yaşanabilir Bir Dünya İçin Eğitime Düşen Rol' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement