Karatay Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısını Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karatay Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısını Yapıldı

Karatay Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısını Yapıldı

Karatay Kent Konseyi 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu seçimlerini tamamladı.

24.08.2014 14:11

Karatay Kent Konseyi 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu seçimlerini tamamladı.

Konya'nın merkez Karatay İlçesi Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bugüne kadar Kent Konseyi'nin almış olduğu kararları bütçe ve teknik imkanlar kullanılarak yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Gençmiş yıllarda eğitim seminerleri düzenlenmesi, Muhsin Yazıcıoğlu Parkının yapılması, okullara kütüphaneler ve kitap kazandırılması, spor salonları yapılması, okulların çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmaları, gençlik merkezinin yapılması gibi birçok hizmetin Karatay Kent Konseyi'nce alınan kararlar doğrultusunda ilçeye kazandırıldığının altını çizen Başkan Hançerli, kent konseyi üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karatay'a Sağlık Bakanlığı'nca bin 80 yataklı Şehir Hastanesi kazandırılacağını uzun vadede bin yataklı bir hastane olacağını vurgulayan Hançerli, Nakiboğlu Hastanesi'nin yerine Numune Hastanesi ile yapılan protokol çerçevesinde Konya Numune Hastanesi Ek Hizmet Binasına çevrileceğini dile getirdi. Başkan Hançerli ayrıca, Ereğli Çevre Yolu üzerinde hizmet veren hobi bahçelerinin bulunduğu alanın değişime uğrayacağını belirterek 430 bin metrekarelik olan bu alanın Konya'nın en büyük parkı olacağı müjdesini verdi. Raylı sistemin de gelmesiyle Karatay'ın değerinin kat kat arttığını ifade eden Hançerli, bütün bu çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yapılan istişareler neticesinde olduğunu sözlerine ekleyerek seçilen yeni Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyelerinin hayırlı olmasını diledi.

Başkan Hançerli'nin konuşmasının ardından yapılan oylamayla Kent Konseyi Başkanlığına Karatay Belediye Meclis Üyesi Yusuf Güden seçildi.

Yusuf Güden konuşmasında, Kent Konseyi'nin görevlerini üyelere açıklarken, Karatay ilçesini daha modern daha yaşanabilir ve daha güzel bir belde haline getirebilmek amacıyla el ele uyumlu ve faydalı bir şekilde çalışmanın gayreti içerisinde olacaklarını kaydetti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karatay Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısını Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement