Kartepe'de Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü

Kartepe\'de Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü

Kartepe'de öğrencilerin topladığı plastik kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahipleriyle buluşturulmaya başlandı.

13.06.2014 15:46  Güncelleme: 15:45

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde "Bilgi evleri geri dönüşüm projesi" kapsamında öğrencilerin topladığı plastik kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahipleriyle buluşturulmaya başlandı.

Proje kapsamında alınan tekerlekli sandalyelerle Kartepe Belediyesi yetkilileri kandil gecesi Avluburun Köyü'nde 80 yaşındaki Emine Aslan ile Rahmiye Mahallesi'nde 9 yaşındaki engelli Burak Umut'un yüzünü güldürdü.

Kartepe için hazırladıkları projeleri şeffaf bir yönetim anlayışı ile ilçe halkıyla beraber gerçekleştirme hedefinde olan Başkan Üzülmez'in öncülüğünde yürütülen sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Bilgi evleri geri dönüşüm projesi" meyvalarını vermeye başladı. Kartepe Belediyesi bünyesindeki bilgi evleri, eğitim sanat merkezleri ve halk kütüphanelerinden faydalanan minik katılımcılarca yürütülen bu sosyal sorumluluk projesi ile öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırılırken engelli vatandaşlara da yardım eli uzatılmış oldu. Projeye destek veren 2100 öğrencinin katkılarıyla toplanan 440 kilo plastik kapak karşılığında alınan 6 tekerlekli sandalyeden ikisi kandil gecesi ihtiyaç sahipleriyle buluşturuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanları ile yaptığı toplantıya katıldığı için Ankara'da bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına tekerlekli sandalyelerin dağıtımını başkan yardımcısı Murat Sabri Çakır beraberinde Sosyal İşler Koordinatörü Yusuf Özdemir ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ve Bilgi evleri Sorumlusu Muhammed Kanık ile gerçekleştirdi. İlk olarak Avluburun sakini Emine Aslan'ın evine konuk olan Kartepe Belediyesi yetkilileri daha sonra Rahmiye Mahallesi'nde de 9 yaşındaki Burak Umut'u tekerlekli sandalyesine kavuşturdu.

Kartepe Belediyesi öncülüğünde yürütülen proje ile engellilere de yardım eli uzatmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Başkan yardımcısı Çakır, "Bu tür projelerle toplumumuza örnek teşkil etmesi amacıyla Başkanımız Hüseyin üzülmez öncülüğünde sosyal sorumluluk projelerimiz artarak devam edecek. Kandil gecesi başkanımızda sizlerle bu mutluluğu paylaşmak istedi. Şehir dışında olması nedeniyle katılamadı ancak kandilinizi tebrik ederken selam ve saygılarını da iletti. Bu projede yer alan öğrencilerimizle birlikte engellilerimizin engellerini kaldırmaktayız. Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmasın. Engelli vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak için kapak toplayarak bu mutluluğa ortak olan çocuklarımızın da sevgilerini getirdik. Tekerlekli sandalyelerinizi iyi günlerde kullanın" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement