Kayserili Gençler, Portekiz ve Romanyalı Guruba Model Uçak Eğitimi Verdi - Son Dakika
Yerel

Kayserili Gençler, Portekiz ve Romanyalı Guruba Model Uçak Eğitimi Verdi

Kayserili Gençler, Portekiz ve Romanyalı Guruba Model Uçak Eğitimi Verdi

Avrupa Birliği projesi etkinliğinde Portekiz Minho Üniversitesinden ve Romanya Galati Üniversitesinden 22 öğrenci ve 2 öğretim elemanı, Kayseri’de Model Uçak eğitimi alarak ülkelerine döndü.

04.06.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği projesi etkinliğinde Portekiz Minho Üniversitesinden ve Romanya Galati Üniversitesinden 22 öğrenci ve 2 öğretim elemanı, Kayseri'de Model Uçak eğitimi alarak ülkelerine döndü.

Portekiz ve Romen guruba, Erciyes Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü El-Cezeri Robotik Sistemler Laboratuvarı, Mekatronik Sistemler Laboratuvarı ve Tasarım-İmalat laboratuvarlarında Mekatronik Kulübü öğrencileri tarafından Model Uçak eğitimi verildi. Alınan eğitimler ile Portekiz, Romen ve Türk öğrenciler Pelikan Serbest Uçuş Modeli Uçağı ve RC kontrollü model uçak imal ettiler. İmal edilen uçaklar Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde sergilendi.

İmal edilen Pelikan Serbest Uçuş Modeli uçakları ve RC kontrollü model uçaklar Talas Belediyesi Model Uçak Pisti tesislerinde uçuruldu. Talas Model Uçak Tesisi yetkililerince öğrenciler arasında uçuş yarışmaları gerçekleştirildi. Portekiz ve Romen gençler Türk Hava Kurumu'nun (THK) düzenleyeceği Türkiye Model Uçak Şampiyonası yarışmasına katılabileceklerini belirtti.

Proje etkinliği süresince Portekiz ve Romen gurup Kayseri'li gençler ile birlikte Kapadokya, Erciyes Dağı, şehir merkezi turu, farklı tarihsel yerleri ve mekanları ziyaret etti. Gurup Kayseri ilinin teknik ve kültürel anlamda çok gelişmiş olduğunu, Kayseri halkının hoş görüsü ve ilgisinden çok memnun kaldıklarını, Üniversitede aldıkları Model Uçak eğitimlerinin çok faydalı olduğunu ve ülkelerine döndüklerinde bu deneyimlerini Üniversitedeki arkadaşları ile paylaşacaklarını belirterek imal ettikleri Model Uçakları da yanlarına alarak Kayseri'den ayrıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayserili Gençler, Portekiz ve Romanyalı Guruba Model Uçak Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement