Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nden Erciş'e 8 Derslikli Okul - Son Dakika
Yerel

Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nden Erciş'e 8 Derslikli Okul

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Erciş'E bağlı Bayramlı köyünde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

18.09.2012 17:00

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Erciş'E bağlı Bayramlı köyünde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur öncülüğünde Erciş Kaymakamlığı'na gelen heyet, kaymakamlık toplantı salonundaki düzenlenen okul yapımıyla ilgili protokol imza törenine katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, protokol imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, depremde Erciş köylerinde ölüm hadisesinin yaşandığı tek yerleşim yerinin Bayramlı köyünün olduğunu söyledi.

Birliğin bu bakımdan Bayramlı köyünü seçmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Ülkemizin en batısı kıyı Ege'den, burayla hiç maddi bağlantısı ve çıkarı olmayan, sadece kendi vatandaşlarına yardımcı olmaya çalışan milletimizin fertlerinden olan insanlar Erciş'e gelmişler, acımızı paylaşıyor, yaralarımızı sarmaya çalışıyorlar. Bu ülkenin büyüklüğünü bu Erciş depremi test etti ve bu millet bu testten geçti" dedi.

Birlik Başkanı Batur ise, depremin hemen ardından Erciş'e geldiklerinde en büyük en büyük zararın eğitim kurumlarının aldığını gözlemlediklerini ifade etti.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak katkıda bulunmak istediklerini belirten Batur, "Erciş ilçesinde 8 derslikli bir okulun yapılması hususunda arkadaşlarımızla beraber yönetim kurulumuzda kararlarımızı aldık. Bugün protokolümüzü imzaladıktan sonra gerekli çalışmaları ve gerekli nakit akışını valiliğimiz kanalıyla başlatacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar okulun yapılmasıyla ilgili protokolü imzaladı.

Törene AK Parti Milletvekili Fatih Çiftçi, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Kaymakam Barboros Baran, Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, İzmir Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Türközen, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün de hazır bulundu.

Muhabir: Sıtkı Yıldız - Ali Dağer

Yayıncı: Yahya Öylek - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nden Erciş'e 8 Derslikli Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement