Kızılcahamam'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kızılcahamam'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı

Kızılcahamam\'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinin kuruluşunun 100. yılı bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

15.01.2015 18:58

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin kuruluşunun 100. yılı bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

15 Ocak 1915 tarihinde kurulan Kızılcahamam ilçesinin bir hafta sürecek olan kuruluş yıldönümü etkinliklerine Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Törene, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Jandarma Komutanı Onur Akyüz, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Muşmal ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının gösterileriyle devam etti.

Kaymakam Yıldız, ilçe için son derece anlamlı olan bu programın hayırlı olmasını dileyerek, "Bundan takriben 1000 yıl önce buraları bizlere yurt yapan atalarımı saygıyla anıyorum. Bir rivayete göre Anadolu'ya ismini veren bir yer olan Kızılcahamam Türkiye'nin çok önem bir bölgesidir. Kızılcahamam Türk ekonomisine de katkı sağlayan bir ilçe olmuştur. Bugün biz ilçemizin 100. yıl mutluluğunu yaşarken, ne tesadüftür ki 1915 yılı Çanakkale zaferinin de 100. Yılıdır. Ne mutlu bize ki bu kadar büyük bir zaferin kutlanmasıyla birlikte biz de ilçemizin 100. Yılına girmiş bulunmaktayız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Mehter takımı Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Şehit Fatih Duru Parkı'nda bulunan şehit Anıt Ağacına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Burada İlçe Müftüsü Sinan Kazancı tarafından dua edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılcahamam'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement