Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller - Son Dakika
Yerel

Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller

Mescid-i Aksa\'ya Yönelik İhlaller

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Argun: "İsrail bilmelidir ki; Mescid i Aksa bir ibadethanedir.

17.10.2014 15:03

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, "İsrail bilmelidir ki; Mescid-i Aksa bir ibadethanedir. Kutsal bir mekan, bir camidir. İçeride bulunanları zorla çıkarmakla bu camiye asla sahip olamayacaktır" dedi.

Argun, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin toprakları içerisinde bulunan, Müslümanların ilk kıblesi, yeryüzünde ziyaret edilmesi tavsiye edilen üç mescitten biri olan Mescid-i Aksa'yı işgal ettiğini belirtti.

İsrail askerlerinin mescitte bulunan erkek ve kadınları zorla dışarı çıkarıp, kadınlara şiddet uyguladığını anımsatan Argun, şunları kaydetti:

"Mescide yapılan bu saldırı, saldıranların sonunun geldiğinin en büyük kanıtıdır. İsrail bilmelidir ki; Mescid-i Aksa bir ibadethanedir. Kutsal bir mekan, bir camidir. İçeride bulunanları zorla çıkarmakla bu camiye asla sahip olamayacaktır. O mescidi yıkmaya teşebbüs etse, hatta yıksa dahi bu toprakların gerçek sahipleri ve bu mescidin müdavimleri olan Müslümanlar, hem o toprakları hem de o mescidi er geç özgürlüğüne kavuşturacaktır. MAZLUMDER olarak işgalci İsrail'i derhal bu tutumunu terk etmesi konusunda uyarıyoruz. İbadethaneleri koruma altına alan insan hakları metinlerine uygun davranma hususunu ihtar ediyor, Türkiye halkı başta olmak üzere uluslararası camiayı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Mescid-i Aksa muhafızı kadın ve erkeklerin onurlu mücadelelerinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement