Muharip Gaziler'den Karma Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Muharip Gaziler'den Karma Fotoğraf Sergisi

Muharip Gaziler\'den Karma Fotoğraf Sergisi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi tarafından açılan 'Karma Fotoğraf' sergisi büyük ilgi gördü.10 gün boyunca Nazillililerin ziyaretine sunulacak olan sergide 175 eser yer alırken, Muharip Gaziler Genel Merkezinden temin edilen...

18.06.2013 11:49

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi tarafından açılan 'Karma Fotoğraf' sergisi büyük ilgi gördü.

10 gün boyunca Nazillililerin ziyaretine sunulacak olan sergide 175 eser yer alırken, Muharip Gaziler Genel Merkezinden temin edilen Çanakkale, İstiklal Savaşı, Filistin Cephesi, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı Savaş fotoğraflarından oluşan Karma Serginin açılışı öncesi Ortaklar ilçesinden gelen 83 yaşındaki Kore Gazisi Ridvan Bozkır fenalaştı. Kaymakam Mehmet Okur ve gazilerin ilk müdahalesini yaptığı Bozkır, çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tansiyonu düştüğü öğrenilen Bozkır, Devlet Hastanesinde gözetim altına alındı.

Nazilli Belediyesi Lütfi Selek Kültür Merkezi'nde açılan İstiklal Savaşı, Çanakkale Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı temalı karma fotoğraf sergisini Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Karataş açtı. Aydın İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Fuat Alanur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Müftü vekili Ahmet Turan ile NAZANDER Üyeleri ve çok sayıda Muharip Gaziler Derneği üyesi katıldı. Serginin açılış konuşmasında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin önemli faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek karma fotoğraf sergisinin üçüncüsünü ilçe merkezinde açmalarından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Kaymakam Mehmet Okur, vatanın savaşlar sırasında çektiği sıkıntıları ve milletin birlik beraberliğini anlatan serginin Nazillililer tarafından ilgi görmesini temenni ettiğini belirtti.

Aydın genelin üçüncü kez Karma Sergi'yi açtıklarını ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş; "İlk sergimizi Adnan Menderes Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencilerine özel açtık. Ardından AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç ve İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim'in ricası ile İsabeyli Beldesinde açtık. Üçüncü sergimizi ise Nazilli'de açtık. 10 gün açık olacak olan sergimizde Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı, Filistin Cephesi, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı fotoğrafları bulunuyor. Bu fotoğraflar Askeri arşivlerden alınmış özel 400 adet fotoğraftır. Şuan Nazilli'deki sergimizde ise bunun 175'i yer alıyor. Geriye kalan fotoğraflar ise şuan başka Muharip Gaziler Derneği şubesinde bulunuyor. 10 günlük sergimizin ardından bu fotoğraflar İzmit iline gidecek. Diğer yerlerdeki fotoğraflar da Nazilli'ye gelecek. İşte bu şekilde 400 adet fotoğraf halkımıza gösterilmiş olacak. Halkımızın bu sergide, geçmişte atalarımızın yurdumuzu hangi şartlarda, hangi araç gereçlerde kazandığının bir göstergesidir. Yurdumuzu korumaya özen gösterelim. Bu savaşların basit geçmediğini çok ağır şartlarda yapıldığının ifadesidir bu fotoğraflar. En son Kıbrıs Barış Harekatında bile katledilmiş insanların olduğunu gördük. Vatandaşlarımızın sergiyi gezmesinin ardından bunları görüp de ibret almaları bizler için başarılı olduğumuzu gösterecektir" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Kore gazisi Ridvan Bozkır'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Karataş; "83 yaşında Ortaklar'dan gelen Kore gazimizin yaşı epeyce ileride. Dolayısıyla sıcak havanın etkisiyle kendisinden geçti. Tansiyonu düşmüş. Gerekli tedavisi yapılıyor, sergi sonrası kendisini de ziyaret edeceğim" şeklinde konuştu. Sergi töreni toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muharip Gaziler'den Karma Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement