Muş'ta Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Nevruz Kutlamaları

Muş Belediyesi tarafından düzenlenen nevruz programında Doç. Dr. Metin Barlık ile Muşlu dengbejler, Kürtçe ve Türkçe konser verdi.

22.03.2015 12:40

Muş Belediyesi tarafından düzenlenen nevruz programında Doç. Dr. Metin Barlık ile Muşlu dengbejler, Kürtçe ve Türkçe konser verdi.

Öğretmenevinde düzenlenen programa katılan Vali Vedat Büyükersoy, 15-20 yıl öncesine bakıldığında nevruzun acılar içinde kutlandığını anımsattı.

Geçmiş dönemlerde yasaklı olan konulardan birinin de nevruz kutlamaları olduğunu dile getiren Büyükersoy, "Renkler, diller, yaşam tarzları üzerinde yasaklar vardı ve bu yasaklar darbelerin ürünüydü. Ama şimdi Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Nevruzu sevgi, barış ve huzur içinde kutlamaktayız" dedi.

Büyükersoy, toplumdaki farklı düşünce ve yaşam tarzlarının hiçbir zaman tehlike yaratan bir durum olmadığını belirterek, nevruzun huzur içinde kutlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Barış ve huzur ortamının herkesin ürünü olduğunu anlatan Büyükersoy, "Barış ve huzura kim destek veriyorsa Allah ondan razı olsun. Ülkemizin etrafına baktığımızda ateş çemberi olduğunu görmekteyiz. Yakın komşularımız Suriye, Irak ile Mısır, Libya ve Cezayir gibi Ortadoğu ülkelerine baktığımızda ne kadar şükür etsek az. Bu ülkede huzur ve barış ortamı var, inşallah böyle devam edecek" dedi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise ülkedeki tüm halkların, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin sembolü olan nevruzu kutlamanın mutluluğunu yaşadığına değinerek, " Türkiye'nin dört bir köşesinden barış sesleri yükseldi. Bizler dili, dini, mezhebi, inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahne alan Doç. Dr. Barlık ve dengbejler, Türkçe ve Kürtçe seslendirdikleri şarkılarla katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement