Ortadoğu'da Oyun Bozucu Bir Aktör; Müslüman Kardeşler" Paneli - Son Dakika
Yerel

Ortadoğu'da Oyun Bozucu Bir Aktör; Müslüman Kardeşler" Paneli

Mardin'de, Kadim Akademi Derneği'nce "Ortadoğu'da Oyun Bozucu Bir Aktör; Müslüman Kardeşler" konulu panel düzenlendi.

22.04.2015 17:31

Mardin'de, Kadim Akademi Derneği'nce "Ortadoğu'da Oyun Bozucu Bir Aktör; Müslüman Kardeşler" konulu panel düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İhvan-ı Müslimin'in ümmete kardeşlik ruhunu öğrettiğini söyledi.

İhvan-ı Müslimin'in, Batının da İslam ülkelerine yönelik oyunlarını bozduğunu kaydeden Ağırakça, İhvan-ı Müslim zulme karşı başkaldırmayı da öğrettiğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. İbrahim Özcoşar'ın moderatörlüğünde panele geçildi.

Panele konuşmacı olarak katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Üyesi Dr. Cemal Abdulsettar, Müslüman Kardeşler'in 2002 yılında topluma açılmaya karar verdiğini belirtti.

Müslüman bir fert, sonra Müslüman bir aile ve Müslüman bir toplum yetiştirmenin amaçlandığını belirten Abdulsettar, "Müslüman Kardeşler, bu proje için hesapladıkları süre 30 yıl idi. Ancak hiç beklemedikleri 25 Ocak devrimiyle karşı karşıya kalınca aktif rol oynamak zorunda kaldılar" dedi.

Müslüman Kardeşler'in son iki yıl içerisinde fedakarlıkta zirve sayılabilecek örnekler sergilediğini dile getiren Abdulsettar, darbe sonrasında 42 bin kişinin hapishanelere atıldığını, 10 bin kişinin şehid edildiğini, 10 bin kişinin yaralandığını ve 35 bin kişinin işine son verildiğini ifade etti.

Alimlerin gözaltına alıp haklarında idam kararlarının verildiğini kaydeden Abdulsettar, yüzlerce medresenin kapatıldığını, hapishanelerde her türlü işkencenin yapıldığını, Müslüman Kardeşler bireylerinin şirketlerine ve mallarına da el konulduğunu kaydetti.

Tüm bunlara rağmen hakka bağlılıklarını ısrarla devam ettirdiklerini vurgulayan Abdulsettar, "Şu an Mısır'da öyle bir yapı, öyle bir gençlik var ki sadece Mısır'ı değil Filistin'i bile kurtarmaya hazırdır" dedi.

Panelde ayrıca 22.Dönem İstanbul Milletvekili Dr. Hüseyin Kansu "Balkanlarda İslami Hareket: Aliya Örneği", Gazeteci ve Yazar Nevzat Çiçek " Tunus'ta Müslüman Kardeşler: Gannuşi Örneği" ve Irak Kürdistan Federe Bölgesi eski Milletvekili Halil İbrahim "Muhammedi Müslüman Kardeşler ve Kürtler: Yekgirtu Örneği" konulu birer sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortadoğu'da Oyun Bozucu Bir Aktör; Müslüman Kardeşler' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement