Şehitlerin İsimleri Yozgat'ta İki Caddede Yaşatılacak - Son Dakika
Yerel

Şehitlerin İsimleri Yozgat'ta İki Caddede Yaşatılacak

Şehitlerin İsimleri Yozgat\'ta İki Caddede Yaşatılacak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 26 Temmuz'da teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak ile 1985 yılında şehit olan Turgut Eroğlu'nun isimleri memleketleri Yozgat'ta iki caddeye verildi.

07.08.2015 16:46

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 26 Temmuz'da teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak ile 1985 yılında şehit olan Turgut Eroğlu'nun isimleri memleketleri Yozgat'ta iki caddeye verildi.

Yozgat Belediye Meclisi tarafından alınan kararın ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın ismi Eskipazar Mahallesindeki Çamlık Altı Caddesine verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehik Mehmet Koçak'ın eşi Dilek Koçak, oğlu Enes Koçak ve yakınlarıyla çok sayıda vatandaşın katıldığı tören Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Şehidin isminin yazıldığı tabelanın cadde girişine yerleştirildiği törende konuşan şehidin ağabeyi Satılmış Koçak, Belediye Başkanı Arslan ve meclisi üyelerine teşekkür ederek, "İnşallah ismiyle yaşayacak. Kardeşim zaten ölmedi. Allah'ın izniyle şehittir. Yüce Allah, 'şehitler ölmez' diyor. Allah katında rızıklanıyorlar. Bunu imansızlar düşünsün. Allah onları kahretsin, nice imansız, kafirler, firavunlar, nemrutlar ölüp gitmiştir. Onlar da ölüp gidecek ve Allah'a hesabını verecekler" diye konuştu.

Kazım Arslan da ülke olarak kötü bir süreçten geçtiklerini belirterek, kimsenin arzu etmediği terör olaylarının yaşandığını söyledi. Birilerinin Türkiye'yedeki huzur ortamını bozmak istediğini dile getiren Arslan, "Bu süreç içerisinde çok değerli bir kardeşimiz de teröristler tarafından şehit edildi. Biz inançlı insanlarız. Ölümü de hayatı yaratan da Cenab-ı Hak'tır" dedi.

Şehitlerin ismini ilelebet yaşamak istediklerini kaydeden Arslan, "Bize düşen de karınca kararınca onları yaşatmak, gelecek nesillere onların mücadelesini aktarmaktır. Biz de kendi yaşadığı mahallede bir caddeye onun ismini vererek ona karşı görevimizin bir kısmını yerine getirmiş olacağız. İnşallah burada ismi yaşayacak. Ailesine sabırlar diliyorum. Neticede onların da şu yönden gönül huzuru içerisinde olması lazım ki; güzel bir miras ve isim bırakarak gitti" diye konuştu.

Belediye meclisinin Ağustos ayı toplantısında bu kararı aldıklarını aktaran Arslan, "İki şehidimizin ismiyle ilgili karar aldık. Daha önce 1985 yılında şehit olmuş kardeşimiz Turgay Eroğlu'nun da isminin bir yere verilmemiş olduğun tespit ettik. Onun ismini de Köseoğlu Mahallemizde bir caddemize veriyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Başer de AK Parti hükümeti olarak devletin üniter yapısını korumaya tüm kararlılıklarıyla devam ettiklerini belirterek, "Bizim amacımız ocakların sönmemesi, yeni bir şehit cenazesi gelmemesiydi. Türkiye Cumhuriyeti devleti de inşallah her bir şehidin adına operasyonlar yapmaya devam ediyor. Misliyle beraber leşler toplamaya devam edeceğiz. Silahlar gömülene kadar, örgüt Türkiye Cumhuriyeti devletini terk edene kadar mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Belediye Başkanımız şehit olan Mehmet kardeşimizin adını yaşatmak adına duyarlılık gösterdi. Belediye Başkanımıza ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitlerin İsimleri Yozgat'ta İki Caddede Yaşatılacak - Son Dakika


Advertisement