Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Simav'dan Kısa Kısa

CHP'nin Kütahya Milletvekili adayları Şeref Han, Zeliha Aksaz Şahbaz, Şeref Doğan, Ruhsen Kumdalı ve Faruk Behram Soydan, Simav Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

29.04.2011 10:52

CHP'nin Kütahya Milletvekili adayları Şeref Han, Zeliha Aksaz Şahbaz, Şeref Doğan, Ruhsen Kumdalı ve Faruk Behram Soydan, Simav Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

Partisinin birinci sıradan aday gösterdiği Han, ziyarette yaptığı açıklamada, iktidara gelmeleri halinde Simav'ın yıllardır çözülemeyen yol sorunu başta olmak üzere diğer pek çok sorununu çözeceklerini söyledi.

8 yıllık iktidar döneminde AK Parti milletvekillerini Kütahya ve ilçelerine hiçbir şey kazandıramadığını iddia eden Han, şunları kaydetti:

'AK Partili milletvekillerimiz gittikleri yerlerde Kütahya çiftçisinin kalkındığını söylüyor. Bunların çiftçinin çektiği sıkıntılardan haberleri bile yok. Bunlar Kütahya'da birkaç yıl önce 350 bin büyükbaş hayvan sayısının bugün 150 binlere düşmesini bir başarıymış gibi gösteriyorlar. Bunların çiftçinin, esnafın, köylünün, memurun, emeklinin, çalışanların aç kaldıklarından haberleri bile yok. Kütahya'nın birkaç yıl öncesinde 714 bin olan nüfusu günümüzde 500 binlere düştü. Kütahya halkı, özellikle de çiftçi kardeşlerimiz başka şehirlere göç ediyor. Nüfusumuz bunun için azalıyor. AK Parti milletvekillerinin bundan bile haberi yok. "

-İL ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANI KARABACAK'TAN TEPKİ

(FOTOĞRAFLI)

Kütahya İl Öğrenci Meclisi Başkanı Buğra Karabacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Ankara'ya gittiğini belirterek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kendisiyle ilgilenmediğini iddia etti.

Simav Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Buğra Karabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, il yöneticilerinin seyahatinin başından sonuna kadar kendisine ilgisiz kaldığını savundu.

Bu yüzden psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Karabacak, şöyle konuştu:

"Kendimi dışlanmış gibi görmeye başladım. Ailem ve arkadaşlarım her ne kadar moral vermeye çalışsa da bu ezikliği bir türlü üzerimden atamıyorum. Sanırım tek suçum Kütahya'yı, Kütahyalı bir öğrenci yerine Simavlı bir öğrencinin temsil etmiş olması. Demokrasiyi herkesin hazmetmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu ilgisizlik nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini kınıyorum. Bunun yanında Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticilerim çok yoğun ilgi gösterdi. Kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. "

-SİMAV MUSİKİ DERNEĞİNİN BAHAR KONSERİ

(FOTOĞRAFLI)

Simav ilçesinde vatandaşların desteğiyle kurulan Simav Musiki Derneği, yılın ilk konserini verdi.

Müzik öğretmeni Hilal Arslan yönetiminde bürokrat, eczacı, öğretmen, doktor, mühendis ve ev kadınlarından oluşan 40 kişilik Türk Sanat Müziği Korosu, Belediye Düğün Salonunda öğrencilere ve vatandaşlara ayrı ayrı düzenlenen konserlerde sevilen şarkıları seslendirdi.

Sunuculuğunu Kanal 35 televizyonunun ana haber spikeri Tarık Yenen'in yaptığı yaklaşık üç saat süren konserin ardından vatandaşlar koroyu ayakta alkışladı.

Dernek Başkanı Doğan Eren, amaçlarının ilçenin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak ve vatandaşlarla bütünleşmek olduğunu bildirdi. Davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Eren, bu tür sosyal ve kültürel etkinlere devam edeceklerini kaydetti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement