Süper Lig'i Aratmayan Yeni Bir Organizasyon: "Halı Saha Ligi" - Son Dakika
Yerel

Süper Lig'i Aratmayan Yeni Bir Organizasyon: "Halı Saha Ligi"

Okan Özer - Futbolseverler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun izniyle organize edilen Rakipbul Halı Saha Ligi'ne büyük ilgi gösteriyor.

03.01.2012 11:20

Okan Özer - Futbolseverler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun izniyle organize edilen Rakipbul Halı Saha Ligi'ne büyük ilgi gösteriyor. Bir internet sitesi tarafından düzenlenen Rakipbul Halı Saha Ligi, mücadelesi ve heyecanı ile adeta Spor Toto Süper Lig'i aratmıyor.

Deniz Durul ve Cem Durul tarafından kurulan halı saha ligine her yaştan insan katılabiliyor. Şuan 10 şehirde (İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Denizli, Kütahya, Manisa) devam eden halı saha ligi maçları, futbolseverlerin yeni gözdesi haline gelmeye başladı.

4 bin'in üzerinde takımın yer aldığı halı saha liginde, 50 bin'e yakın oyuncu mücadele ediyor. Türkiye'de 105 halı saha tesisinde gerçekleşen lig maçlarında, hakem, saha koordinatörü, haber, röportaj, fotoğraf, görüntü çekimi ve istatistiki veriler yer alıyor.

Amatör oyunculara "profesyonel futbolcu" hissi veren halı saha ligine katılan takımlar, maç yapacakları günü, saati, sahayı ve rakibi kendileri seçiyor.

-Takımların isimleri ilgi çekiyor-

Ligde birbirinden ilginç takım isimleri de dikkati çekiyor. Ligde,

"Bacanaklarspor", "Bahçelona", "Siyah Çoraplılar", "Zamazingo", "Mokoko FC", "Sondurak", "Boynubükükler", "Bitse de Gitsekspor", "Rakip bu mu spor", "Şikesizler", "Affetmezler", "FC Gol Olur", "Ota Boca Juniors" ve

"Karaşimşeklerspor" gibi ilginç isimleri sahip takımlar bulunuyor.

Şehirlerde gerçekleşen ligler sonunda ise "Altın Kupa" mücadeleleri yapılıyor. Kendi şehirlerinde şampiyon olan takımlar, daha sonra İstanbul'daki finallerde karşılaşıyorlar.

-Rakipbul Halı Saha Ligi, adeta fenomen haline geldi-

Rakipbul Halı Saha Ligi Operasyon Koordinatörü Murat Narman, halı saha liginin yaklaşık 5 yıldır internet üzerinden organize edildiğini ve 4 bin'in üzerindeki halı saha takımı portföyüyle gençler arasında fenomen haline geldiğini söyledi.

Türk sporseverlerine her hafta farklı oyun karakterlerindeki rakiplerle, keyifli rekabet şansı verdiklerini belirten Narman, "Her maçın maç öncesi röportajlarını, haberini, fotoğraflarını, videolarını ve yorumlarını günlük 5 bin ile 8 bin kişinin ziyaret ettiği internet sitemizden güncel bir şekilde yayınlayarak, oyuncularımıza profesyonel futbolcu hissini yaşatmayı başardık. Turnuvaya katılanlardan kayıt ücreti almıyoruz, sadece maçlarda kişi başı 10 lira ücret alıyoruz" dedi.

Türkiye'de futbol oynamak isteyen erkeklerin halı saha maçlarına büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Narman, "Bazen takımlar kendilerine rakip bulamıyordu ya da hep aynı takımlarla oynamak yerine farklı takımlarla mücadele etmek istiyorlardı. Rakipbul Halı Saha Ligi, erkeklerin bu gibi sorunlarını çözdü" diye konuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Süper Lig'i Aratmayan Yeni Bir Organizasyon: 'Halı Saha Ligi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement