Tokat'ta Seracılıkta Atılım - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Seracılıkta Atılım

Tokat\'ta Seracılıkta Atılım

Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, İl Özel İdaresi destekleri ile 122 adet 504 metrekare seranın tesis edilerek çiftçilere verildiğini kaydetti.

12.08.2015 11:49

Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, İl Özel İdaresi destekleri ile 122 adet 504 metrekare seranın tesis edilerek çiftçilere verildiğini kaydetti.

Tokat'ta örtü altı tarımı, çiftçiye verilen desteklerle her geçen gün giderek artıyor. Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, örtü altı tarım yapan çiftçinin verimdeki başarısı nedeni ile diğer çiftçilere örnek olduğunu ve seraya taleplerin arttığını kaydetti. Müdür Yavaş, amaçlarının en ideal sera alanı olan Kızılköy ile Pazar, Turhal ilçesi ile Niksar, Erbaa ilçeleri arasında sera miktarını artırmak olduğunu ifade ederek, "Açık alanda çiftçi 1 dekar alanda aldığı sebze miktarının 5 katını seradan alabiliyor. Bizim amacımız erken turfanda dediğimiz mayıs sonu haziran başı geldiği zaman Antalya, Mersin, Muğla gibi seracılığın yaygın olduğu yerlerde aşırı sıcaktan dolayı sera üretimi bitiyor. Ama buna mukabil tarlada sebze üretimi çıkmadığı için bir boşluk oluşuyor. Arz azlığı oluştuğunda ürettiğimiz sebze çok iyi para ediyor. Tokat'ta biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Ara boşluğu doldurarak ürün çıkarabilirsek çok iyi fiyatlara kaliteli ürün pazarlayabiliriz" dedi.

Önümüzdeki yıllarda da seracılığa desteklerinin devam edeceğini ifade eden Yavaş, "Yapım şartnamesine göre en az 500 metre kare sera olması gerekiyor. Daha az metre karede gelen talepleri değerlendirmeye almıyoruz. Ayrıca seracılığa uygun bölgelere sera yapılmasına imkan sağlamaya çalışıyoruz. Seracılık gelime bölgelerini tespit ettik bu bölgeler için olur veriyoruz. Yaklaşık olarak 500 metrekarelik bir sera havalandırması, serada kullanılan profil malzeme, özel plastik örtü olmak üzere 25 bin TL'ye mal oluyor. Vatandaştan ise bu rakamın 8 bin lirasını talep ediyoruz. Diğer kalan miktarı İl Özel İdaresi finanse ediyor" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Seracılıkta Atılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement