Azerbaycan Zafer günü ne zaman? En güzel Azerbaycan Zafer günü sözleri ve mesajlar - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan Zafer günü ne zaman? En güzel Azerbaycan Zafer günü sözleri ve mesajlar

Azerbaycan Zafer günü ne zaman? En güzel Azerbaycan Zafer günü sözleri ve mesajlar

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ve tarihi şehir Şuşa'da, Karabağ zaferinin 1. yılı dolayısıyla havai fişek gösterileri düzenlendi. Vatandaşlar arama motrlarına Azerbaycan zafer günü ne zaman? sorusunun cevabını aradı. Perki Azerbaycan zafer günü ne zaman? İşte detaylar...

07.11.2022 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'daki "Zafer Günü" kutlamaları, akşam saatlerinde başlayan havai fişek gösterileri ile devam etti. Bakü'deki gösteriyi binlerce kişi sokaklarda izledi. Bakülüler, Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla çıktıkları sokaklarda bir taraftan havai fişek gösterisini coşkuyla izlerken, bir taraftan da sevinç gösterisinde bulundu. Peki Azerbaycan zafer günü ne zaman? Şuşa ne zaman işgalden kurtuldu? Detaylar haberimizde

AZERBEYCAN ZAFER GÜNÜ NE ZAMAN?

Azerbaycan Zafer Bayramı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde Dağlık Karabağ Savaşı galibiyeti şerefine ilan edilen bayramdır. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 3 Aralık 2020 tarihli Zafer Bayramı ilanına ilişkin emriyle kabul edilmiştir.

2 Aralık'ta İlham Aliyev tarafından, Zafer Bayramı günü 10 Kasım olarak ilan edildi. 3 Aralık'ta, 10 Kasım gününün Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olması sebebiyle zafer bayramı günü, 8 Kasım olarak değiştirildi. 8 Aralık'ta Aliyev'in önerisiyle Bakü Metrosu'nda yeni istasyonun adının "8 Kasım" olacağı açıklandı.

ŞUŞA NE ZAMANİŞGALDEN KURTARILDI?

Azerbaycan ordusu, bir yıl önce Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da Ermenistan işgaline son verdi. 27 Eylül 2020'de başlatılan karşı saldırı 44 gün sürdü ve bu sürede 300'den fazla yerleşim birimi işgalden kurtarıldı. Azerbaycan ordusunun Şuşa'ya girmesi, Ermenistan ordusunun dağılmasına neden oldu ve Ermenistan, 10 Kasım 2020'de yenilgisini kabul eden Ağdam, Kelbecer ve Laçın illerinden de ordusunu çekeceğini taahhüt eden bildiriye imza at

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, savaşın bittiği tarih olan 10 Kasım'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat tarihi olması nedeniyle Şuşa'nın kurtarılma tarihi olan 8 Kasım'ı "Zafer Günü" ilan etti.

EN GÜZEL AZERBEYCAN ZAFER GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI

  • Bağımsızlığın yeniden sağlandığı Azerbaycan'da huzurun 44. yıl sonra yenidentescil edildiği dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan'a karşı yürükleribir yıl önce buğun nihayete erdirmiş bölgeye yeniden huzuru getirmiş KardeşlerimizinDağlıkKarabağ Zaferikutlu olsun!
  • Azerbaycan'ın dostu dostumuz. Düşmanı düşmanımızdır. Ayımız yıldızımız bir. Toprağımız göğümüz bir. Senin zaferin bizim zaferimiz. Senin şehidin bizim şehidimizdir.
  • "İki Devlet Bir millet" şuuruyla yan yana, omuz omuza olduğumuz Azerbaycan'ın zaferi bizleri her zaman gururlandırmaktadır. 8 Kasım ZaferGünü kutlu olsun!
  • "Azerbaycan'ın kederi bizim kederimizdir. Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimizdir." (Mustafa Kemal Atatürk)
  • "Dağ iseniz toprak biziz. Dal iseniz yaprak biziz. Türkiye'yiz, Anadolu'yuz, Azerbaycan'ız." Bağımsızlığın kutlu olsun can Azerbaycan!
  • "Dinimiz bir dilimiz bir Ayımız bir yılımız bir Aşkımız bir yolumuz bir Azerbaycan-Türkiye"
  • ''İki devlet tek millet'' inancıyla, Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizi müttefiklik seviyesine ulaştırdığımız Azerbaycan'ın sevinç ve gururunu paylaşıyoruz.

Son Dakika Dünya Azerbaycan Zafer günü ne zaman? En güzel Azerbaycan Zafer günü sözleri ve mesajlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement