Çin'de Covid kaynaklı ölümlerim artmasından sonra cenaze yakma merkezleri 24 saat çalışmaya başladı - Son Dakika
Dünya

Çin'de Covid kaynaklı ölümlerim artmasından sonra cenaze yakma merkezleri 24 saat çalışmaya başladı

Dünya genelinde JN.1 varyantı kaynaklı Covid artışı, Çin'deki ölüm vakalarını artırınca cenaze yakma merkezleri 24 saat çalışmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre, JN.1 baskın hale geldi ve ayrı bir varyant olarak sınıflandırıldı. Henan'daki devlet yönetimindeki merkezlerin talepleri karşılayamadığı belirtiliyor. Ülkede 118,977 pozitif vaka var, ölüm sayıları net değil.

25.12.2023 13:33  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son haftalarda dünya genelinde koronavirüsün JN.1 varyantından kaynaklanan bir artış yaşanıyor. Yeni varyantın Çin'deki Covid kaynaklı ölümlerde artışa neden olması nedeniyle cenaze yakma merkezleri (krematoryumlar) 24 saat hizmet vermeye başladı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ALARM DURUMUNDA

Dünya Sağlık Örgütü'nün son raporuna göre, JN.1 varyantı birçok ülkede (İngiltere ve Çin dahil) baskın bir tür haline geldi. Raporda, JN.1'in küresel yayılımının hızla arttığı ve artık BA.2.86 soyundan bağımsız bir varyant olarak sınıflandırıldığı belirtiliyor.

JN.1 varyantının esir aldığı Çin'de krematoryumlar 24 saat hizmet vermeye başladı

KREMATORYUMLAR İHTİYAÇLARA YETİŞEMİYOR

Çin'deki Henan bölgesi yerel haber kaynaklarına göre, devlet tarafından işletilen krematoryumların halkın ihtiyaçlarına yetişemeyerek sürekli çalışmaya başlarken ve cenaze evlerinin morgların taleplerini karşılayamadığı ifade ediliyor. Yerel bir kişi, "Üç yıl içinde birçok özel cenaze evi açıldı. Şu anda cenaze yakma merkezleri her gün çalışıyor ve yakılacak cesetler buzluklara konuyor. Kremasyon için uzun bir sıra beklemek gerekiyor" diyor.

JN.1 varyantının esir aldığı Çin'de krematoryumlar 24 saat hizmet vermeye başladı

ÇİN'DE 120 BİNE YAKIN POZİTİF VAKA BULUNUYOR

Çeşitli kaynaklara göre, ülkede şu anda 118,977 pozitif vaka bulunuyor ve bunlardan 7,557'si ciddi veya kritik durumda. Ancak ülkede ölüm sayıları hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

JN.1 varyantının esir aldığı Çin'de krematoryumlar 24 saat hizmet vermeye başladı

HİNDİSTAN'DAN DA ÖLÜM HABERLERİ GELİYOR

Bu kaosun Hindistan'da da yaşandığı ve Hindistan Ulusal Tıp Derneği'nin Covid görev gücü başkan yardımcısı Rajeev Jayadevan'ın durumu hafife almaya çalıştığı belirtiliyor. Jayadevan, "Beklendiği gibi birkaç ölüm bildirildi, ancak çoğu vakaya hastaneye yatış gerekmiyor. Ciddi hastalık, genellikle yaşlı bireyleri ve eşlik eden hastalıkları olanları kapsıyor" dedi.

Çin\'de Covid kaynaklı ölümlerim artmasından sonra cenaze yakma merkezleri 24 saat çalışmaya başladı

Son Dakika Dünya Çin'de Covid kaynaklı ölümlerim artmasından sonra cenaze yakma merkezleri 24 saat çalışmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • bülent C.: bu covid i yine hortlatacaklar. Yaşlı ve kronik hasta olanların devletler üzerinde yük olmaması için yapılan suni salgınlar , giderek artacaktır. dikkat etmemiz gerekiyor. 90 1 Yanıtla
  • vural kılınç: yine ekonomik kriz geliyor.ben evde mahsur kalmam yasak vs dinlemem artık açık açık yazıyorum çinden kimseyi ülkemize almayın 17 2 Yanıtla

Advertisement