Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi'nin Tahran pozu Almanları endişelendirdi: Bu bir meydan okumadır - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi'nin Tahran pozu Almanları endişelendirdi: Bu bir meydan okumadır

Tahran'da gerçekleştirilen 3'lü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin birlikte objektiflere verdiği poz Almanya'da gündemin öne çıkan gelişmelerinden oldu. Rahatsızlığını dile getiren Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bu fotoğrafta olması, en hafif tabirle bir meydan okumadır. Tahran'daki toplantı, ortak değerlerimiz için bir arada durmamızın ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdi" sözlerini sar fetti.

24.07.2022 00:50  Güncelleme: 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın başkenti Tahran'da 19 Temmuz tarihinde Astana formatı kapsamında gerçekleştirilen 3'lü zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi. Zirvede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası bir Suriye operasyonu da masaya yatırılan konular arasındaydı.

3 LİDERİN POZU ALMANYA'YI KARIŞTIRDI

Görüşme kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ve İbrahim Reisi'nin el ele tutuşarak objektiflere gülümsediği poz Almanya'nın gündemine oturdu.

Tahran zirvesinde 3 liderin birlikte verdiği poz Almanya'yı karıştırdı: Bu bir meydan okuma

"BU BİR MEYDAN OKUMA"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, söz konusu fotoğrafa ilişkin Bild'e yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bu fotoğrafta olması, en hafif tabirle bir meydan okumadır. Dolayısıyla bu fotoğraf, özellikle de bir NATO üyesi açısından, benim için anlaşılmaz olmaktan da öte." dedi.

Tahran zirvesinde 3 liderin birlikte verdiği poz Almanya'yı karıştırdı: Bu bir meydan okuma

"BU TOPLANTI, BİR ARADA DURMAMIZIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

"Tahran'daki toplantı, ortak değerlerimiz için bir arada durmamızın ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdi" diyen Baerbock, açıklamalarının devamında ise, "Fotoğraftaki grup, ortak değerlerimiz için bir arada durmamızın ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Çünkü değerlerimize sahip çıkmayan başka aktörler de var ve şüpheye düştüğümüzde onlar da güçlerini birleştiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi\'nin Tahran pozu Almanları endişelendirdi: Bu bir meydan okumadır

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi'nin Tahran pozu Almanları endişelendirdi: Bu bir meydan okumadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • salih zeki kökel: Almanya’da çok korktu ya,ateşle oynuyoruz 0 0 Yanıtla
  • murat atis: Ben fransada oturuyorum burdada güzel bir ses yaptı.reis ten cin gibi korkuyor dünya büyüksün reis. 0 0 Yanıtla
  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement