Dünyanın gözü Donbas'ta! Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükseldi, çıkan çatışmada 2 asker öldü - Son Dakika
Dünya

Dünyanın gözü Donbas'ta! Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükseldi, çıkan çatışmada 2 asker öldü

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev ordusu arasında gerilim artarak devam ediyor. Donbass bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu çıkan çatışmada 2 Ukraynalı asker hayatını kaybederken, tansiyonun yükseldiği bölgede Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların açtığı ateşe karşılık veriyor.

06.04.2021 12:39  Güncelleme: 18:02

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 2 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Açılan ateş sonucu girilen çatışmada yaralanan 2 askere ilk müdahalenin olay yerinde yapıldığı, daha sonra sevk edildiklerini hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Tansiyonun yükseldiği bölgede Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların açtığı ateşe karşılık veriyor.

Dünyanın gözü Donbas'ta! Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükseldi, çıkan çatışmada 2 asker öldü

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

2014'ten bu yana Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmalarda Rusya yanlısı ayrılıkçıların ağırlıkta olduğu Donetks ve Lugansk şehirlerini içine alan Donbas bölgesinde bugüne kadar çok sayıda Ukraynalı asker ve sivil hayatını kaybetti.

Dünyanın gözü Donbas'ta! Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükseldi, çıkan çatışmada 2 asker öldü

RUS ORDUSU UKRAYNA SINIRINDA

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Rusya 2014 yılında işgal ettiği Donbas bölgesindeki gerçekleştirdiği tatbikattan sonra 4 bin askerden oluşan 28 taburluk birliği Rusya'ya geri çekmek yerine Ukrayna sınırlarına gönderdi. Rusya'nın kışkırtıcı hareketi sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Donbas bölgesine ilişkin savaş ve barış konularını iki maddeye bölmek istiyorum. Çatışmalar yılbaşından beri devam ediyor. Sadece yılın ilk aylarında 20 ölü, 57 yaralımız var. Diğer konu da Rusya'nın askeri varlığını Ukrayna sınırlarında arttırması. Askeri tatbikatlar ve sınıra asker yığmalar Rusya'nın adeti haline geldi. Bu şekilde tehlikeli ortam oluşturarak barış görüşmelerine de etki etmeyi amaçlıyorlar. Biz her zaman provokasyonlara hazırız" ifadelerini kullanmıştı.

Dünyanın gözü Donbas'ta! Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükseldi, çıkan çatışmada 2 asker öldü

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Rusya'ya bağlı 28 askeri taburun "tatbikat" bahanesiyle Ukrayna sınırlarına konuşlandırıldığını duyurmasıyla gözler bir kez daha Ukrayna-Rusya sınırına çevrildi.

Dünyanın gözü Donbas\'ta! Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükseldi, çıkan çatışmada 2 asker öldü
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünyanın gözü Donbas'ta! Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükseldi, çıkan çatışmada 2 asker öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • 3t: her iki ülkede bizim turist kaynagimiz kendinize gelin derhal durdurun bize lazimsiniz 46 1 Yanıtla
  • abdi: ruslara geçit vermeyin. nerde nato. kim durduracak putini. heryerde saldırgan. 7 2 Yanıtla
  • Nihat EROĞLU: Ukrayna ile Rusya arasında yaşanacak uzun süreli bir savaşta NATO üyeliği üzerinden bizim Rusya ile karşı karşıya kalmamız demektir.Devamında yaşanacak Yunanistan ile yaşanacak bir savaşta ülkemizin yalnız bırakılması büyük bir oyun olabilir.NATO üyesi ülkeler Yunanistan üzerinde ülkemizi işgale yeltenbilirler.Bizimkilerin bu savaşta NATO üyesi olsak da,bir tane tekne bile göndermemesi gerektiğini düşünüyorum.Hatta bu savaşta Rusya dahi NATO ile işbirliği içine girebilir.100 yıl önceki olayın tekrarı mümkündür.Bizim çok dikkatli olmamız gerekiyor.Benim naçizane fikrim budur.Bu kurgu sizce nasıl? 7 1 Yanıtla
  • Bilirkişi : Ukrayna kaybedeceğini bile bile savaşa sürükleniyor yazık olacak 2 0 Yanıtla
  • erdi: arabulucu olarak biz olmalıyızz, her iki ülke bize lazımm, savaşmak la bişey kazanlmaz aksine çok şeyler kaybedilirr. 0 0 Yanıtla

Advertisement