Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor - Son Dakika
Dünya

Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında bugün başlıyor.

25.01.2012 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında bugün başlıyor.

1968 yılından beri en yoğun kar yağışıyla mücadele eden Davos, Dünya Ekonomik Forumu için bugün 42. kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Zirvenin açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yapacak. Krizle boğuşan Avrupa'da, Merkel'in yapacağı konuşma birçok kişi tarafından şimdiden merakla bekleniyor. 40'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılacağı toplantılara ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon da katılacak.

25-29 Ocak tarihleri arasında yapılacak toplantılara bu yıl rekor sayıda, 2 bin 600'ün üzerinde kişi iştirak edecek. Davos, siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra akademisyenler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini de ağırlayacak. Dünya ekonomisinin masaya yatırılacağı Davos toplantılarının bu yılki teması, "Büyük Değişim: Yeni Modelleri Şekillendirmek" olarak belirlendi.

Davos toplantılarına Türkiye bu yıl geniş bir heyetle katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik 'One minute' çıkışından bu yana Türkiye'nin Davos'a katılımı sınırlı oluyordu. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin bu yılki Davos zirvesine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında bir heyetle katılacağını açıkladı. Bağış, heyette kendisinin yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de yer alacağını ifade etti.

Öte yandan Davos, zirve öncesi son yılların en yoğun kar yağışına maruz kaldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, yollar güçlükle açıldı. Kayak merkezi Davos'ta güvenlik önlemleri ise iyice sıklaştırıldı. Gün boyu polis helikopterleri Davos üzerinde uçarken, emniyet güçlerinin hummalı çalışmaları gözlerden kaçmadı.

- DAVOS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement