Merkezi Washington'da bulunan Iran International, yerel medya organlarına vurgu yaparak, insanların para kazanmak için iç organlarını çoğunlukla Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Irak olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yaşayan insanlara sattığını söyledi.
Şu ana kadar hükümet, organlarını satan insanlara karşı her hangi bir yasal adım atmazken 2019 yılında muhalefet, iktidarın insanların organlarını satmasını yasal durum haline getirdiğini iddia etti.

22 yaşındaki bir İranlı yaptığı açıklamada yaşadığı ekonomik zorluktan dolayı organlarını satmaktan başka çaresinin kalmadığını söylerken, ülkede organ satışının her gün arttığını belirtti.

Son Dakika › Dünya › Ekonomik krizin vurduğu İran'da insanlar, kendi organlarını satmaya başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.