Hamas Lideri Haniye'nin Türkiye Ziyareti ABD Basınında - Son Dakika
Dünya

Hamas Lideri Haniye'nin Türkiye Ziyareti ABD Basınında

Hamas Lideri Haniye\'nin Türkiye Ziyareti ABD Basınında

ABD basını Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi'nin hükümet başkanı Haniye'nin Türkiye ziyaretine geniş yer verdi Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi'nin hükümet başkanı İsmail Haniye'nin Türkiye ziyareti ABD basınında geniş yer buldu.

03.01.2012 11:41

ABD basını Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi'nin hükümet başkanı Haniye'nin Türkiye ziyaretine geniş yer verdi Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi'nin hükümet başkanı İsmail Haniye'nin Türkiye ziyareti ABD basınında geniş yer buldu. Washington Times gazetesi, "Hamas lideri Türkiye'de kahraman gibi karşılandı" yorumunu yaparken, New York Times, Haniye'nin Türkiye ziyaretinin 2007 yılında iktidara gelişinden bu yana yurt dışına yaptığı ilk resmi ziyaret olduğunu vurguladı. Wall Street Journal ise, "Hamas Başbakanı Mavi Marmara "şehitlerine' dua etti" diye yazdı.

-"HAMAS LİDERİ TÜRKİYE'DE KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI"-

Washington Times gazetesi, "Hamas lideri Türkiye'de kahraman gibi karşılandı" başlıklı haberinde, Haniye'nin Mavi Marmara ziyaretine işaret ederek, Haniye'nin İsrail'e karşı söylediği, "Siz Marmara'yı Gazze'ye ulaşmadan durdurdunuz, ancak Gazze dünyaya ulaştı" ifadesini vurguladı.

Haberde, Haniye'nin konuşmasının İsrail karşıtı sloganlarla birkaç defa bölündüğünü kaydedildi.

-"HAMAS BAŞBAKANI İSMAİL HANİYE'NİN İLK RESMİ ZİYARETİ"-

New York Times gazetesi, Gazze'nin Hamas Başbakanı İsmail Haniye'nin Türkiye ziyaretinin 2007'de Filistin'de İslami hareketiyle yönetimi ele aldıktan sonra yaptığı ilk resmi ziyaret olduğunu vurgulayarak, Haniye'nin Mavi Marmara ziyaretine dikkat çekti.

İsmail Haniye'nin, Türkiye'ye "devam eden desteği" ve İsrailli asker Gilad Shalit'ın serbest bırakılması için yapılan takas anlaşmasında serbest bırakılan Filistinlileri kabul ettiği için teşekkür ettiği belirtilen haberde, Türkiye'nin Mayıs'ta başlayan ancak çok yavaş ilerleyen Hamas ve Batı Şeria'da iktidarda olan el Fetih arasındaki Mısır öncülüğünde gerçekleştirilen uzlaşı çabalarını desteklediği ifade edildi.

Gazete ayrıca, İran basınına göre, Haniye'nin bölgede finansal ve siyasi destek arayışı için ziyaretler gerçekleştirirken en büyük destekçi İran'a yöneldiğini belirterek, Haniye'nin rakibi el Fetih'in ise 15 aydan sonra ilk defa Ürdün'ün başkenti Amman'da İsrailli yetkililerle görüştüğünü yazdı.

-"HAMAS BAŞBAKANI MAVİ MARMARA "ŞEHİTLERİNE' DUA ETTİ"-

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "Hamas Başbakanı Mavi Marmara "şehitlerine' dua etti" başlıklı haberinde, İsmail Haniye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iki saatten fazla görüştüğüne dikkat çekerek, Haniye'nin, Erdoğan ve Türkiye'ye Filistin'e karşı "devam eden desteği" için teşekkür ettiğini kaydetti.

Gazete, Hamas ve el Fetih'in uzun zamandan beri devam eden rekabeti Mayıs'ta bir uzlaşma anlaşması imzalayarak sonlandırmış gibi göründüklerini ancak şuana kadar çok ilerleme yaşanmadığını ifade etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Hamas Lideri Haniye'nin Türkiye Ziyareti ABD Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement