Macaristan'dan Karabağ mesajı: Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz - Son Dakika
Dünya

Macaristan'dan Karabağ mesajı: Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Macaristan, uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyor" ifadelerini kullandı.

02.10.2020 19:43  Güncelleme: 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile yakın ilişkileri bulunan Macaristan'ın Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Azerbaycan- Ermenistan gerginliğinde Bakü yönetiminin tarafından olduklarını açıkladı.

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Macaristanlı Bakan Szijjarto, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar konusunda endişeli olduklarını ifade etti. Szijjarto, "Macaristan, uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyor" ifadelerini kullandı.

AB'YE TÜRKİYE İÇİN VİZE SERBESTİSİ MESAJI

Szijjarto, AB ve Türkiye arasında vize serbestisi konusuna ilişkin de konuşarak, "Ülkelere boşuna şartlar öne sürülmemeli. Aynı şekilde bütün şartları yerine getiren ülkelere ek şart sunmamalıyız. Bu kesinlikle doğru değil" ifadelerini kullandı.

Macaristan'dan Azerbaycan'a destek açıklaması
Peter Szijjarto

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMASI

27 Eylül sabahı Ermenistan'ın saldırıları sonrası başlayan çatışmalarda Ermeni ordusu büyük kayıplar verdi. Ermenistan ordusu, bölgede sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Macaristan\'dan Karabağ mesajı: Azerbaycan\'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Macaristan'dan Karabağ mesajı: Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Aferin Macar! Bizimlesin...: Turan ordusunda macar ordusu da olacak! 0 0 Yanıtla

Advertisement