Mayon Yanardağı lav püskürtüyor! 13 bin kişi bölgeden tahliye edildi - Son Dakika
Dünya

Mayon Yanardağı lav püskürtüyor! 13 bin kişi bölgeden tahliye edildi

Filipinler'deki Mayon Yanardağı'nın lav püskürtmesi nedeniyle yaklaşık 13 bin kişi, volkan civarından tahliye edildi. Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü, bölge için tehlike çanları çalmaya başladığını belirterek, alarm seviyesini artırdı.

12.06.2023 12:08  Güncelleme: 15:22

Filipinler'in başkenti Manila'daki ülkenin en aktif yanardağı Mayon Yanardağı'nın güney yamacında dün gece yoğun lav akıntıları başladı.

ALARM SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ

Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), yanardağ faaliyetinin şiddetlenmesi durumunda alarm seviyesinin yükseltildiğini bildirdi. Enstitü, tahliye bölgesinin genişletilebileceğini ve halkın acil durum sığınaklarına tahliyesi için hazırlanmaları uyarısında bulundu.

Filipinler''''de yanardağ alarmı: Yaklaşık 13 bin kişi tahliye edildi

13 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Albay eyaletinin başkenti Legazpi'den 14 kilometre uzakta bulunan Mayon Yanardağı'nın 6 kilometre çevresinde yaşayan 13 bin kişinin zorunlu tahliyesi yapıldı. Yasak olmasına rağmen bölgede tarımla uğraşan köylüler yaşıyor. Yüksek risk alanından çiftlik hayvanları da tahliye ediliyor.

Filipinler''de yanardağ alarmı: Yaklaşık 13 bin kişi tahliye edildi

2018'DE PATLAMIŞTI

Patlama ihtimaline karşı yanardağ çevresinde alarm seviyesi 5 seviyeli sistemde 3'e çıkarılmıştı. 3'üncü seviye, düşük şiddetli depremler, güçlü buhar ve kül patlamaları, lav akıntıları uyarısını içeriyor. Mayon Yanardağı, 2018'de patlayarak on binlerce kişinin evlerini terk etmesine neden olmuştu. Filipinler, Pasifik'te "Ateş Kuşağı" olarak adlandırılan, depremlerin ve volkanik patlamaların yoğun yaşandığı fay hattı üzerinde bulunuyor.

Mayon Yanardağı lav püskürtüyor! 13 bin kişi bölgeden tahliye edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mayon Yanardağı lav püskürtüyor! 13 bin kişi bölgeden tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement