"Tarihimizde Yahudi Karşıtlığı Yok" - Son Dakika
Dünya

"Tarihimizde Yahudi Karşıtlığı Yok"

"Tarihimizde Yahudi Karşıtlığı Yok"

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin tarihinin hiçbir döneminde Yahudi karşıtlığının olmadığını söyledi.

22.12.2012 15:15  Güncelleme: 12:00

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin tarihinin hiçbir döneminde Yahudi karşıtlığının olmadığını, Türk milletinin kültüründe ve geleneğinde ırkçılığın yer almadığını belirterek, "Anti-semitizmi ve ırkçılığı insanlığa karşı suç olarak gördüğümüz en üst düzeylerde defaatle vurgulanmıştır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, aralarında Dişişleri Bakanlığı'nın da bulunduğu bazı kurumlarca Türkiye'de Mavi Marmara baskınında görev alan kişilerin tespitine yönelik bir çalışma yapıldığına ilişkin haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Bazı kurumlara atfen yayımlanan haberlerin dayanağının bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, başta ABD olmak üzere, dış basına da yansıyan haberlerin istismar edildiği ve yanlış algılamalara neden olduğu vurgulandı. Gazze'ye insani yardım taşıyan konvoya 31 Mayıs 2010'da İsrail Silahlı Kuvvetleri'nce yapılan saldırı hakkında hem ulusal hem de uluslararası hukuki süreçlerin işlemesinin normal olduğu vurgulanan açıklamada, hukuki sürecin izleyeceğinin altı çizildi. Açıklamada, "Saldırının sonuçları hakkında Türkiye'de açılan davalara ilişkin gelişmelerin yansıtılış biçimi, Musevi vatandaşlarımızı rahatsız ve huzursuz ettiğini de üzüntüyle gözlemliyoruz. Olayın muhtemel failleriyle ilgili bazı iddiaların, eşit vatandaşlarımızı ve toplumumuzun bir parçası olan Musevi Cemaati'ni hedef alarak genellemelerle işlenmesi hiçbir şekilde hoş görülemez. Tarihimizin hiçbir döneminde Yahudi karşıtlığı olmamıştır, bugünde yoktur, yarın da olmayacaktır" denildi.

Türk milletinin kültüründe ve geleneğinde ırkçılığın yer almadığının belirtildiği açıklamada, yüzyıllar boyunca Türkiye'nin Yahudiler dahil zulümden kaçanlara kucak açtığının herkes tarafından bilindiği ifade edildi. Açıklamada, "Anti-semitizmi ve ırkçılığı insanlığa karşı suç olarak gördüğümüz en üst düzeylerde defaatle vurgulanmıştır. Son günlerde uluslararası basında bazı haberlere gerekçe göstererek Türkiye'de Yahudi vatandaşlarımıza yönelik tutum varmış gibi bir hava estirilmesini şiddetle kınıyoruz" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Tarihimizde Yahudi Karşıtlığı Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement