HYDROMARMARA Takımı, TÜBİTAK Efficiency Challenge 2023 yarışlarına hazırlanıyor - Son Dakika
Eğitim

HYDROMARMARA Takımı, TÜBİTAK Efficiency Challenge 2023 yarışlarına hazırlanıyor

HYDROMARMARA Takımı, TÜBİTAK Efficiency Challenge 2023 yarışlarına hazırlanıyor

Marmara Üniversitesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Marmara Mühendislik Tasarım ve Analiz Kulübü (MEDA) öğrencilerinin HYDROMARMARA Takımı bu sene TÜBİTAK Efficiency Challenge 2023 yarışlarında sahne alacak.

06.04.2023 15:41

12 yıllık HYDROMARMARA geleneğini pandemi sonrasında tekrardan canlandıran öğrenciler bu sene iki kişi taşıyabilen hidrojenli araçlarıyla ilk defa yarışta olacak.

Takımın daha önceki yıllardan 2013 TÜBİTAK Efficiency Challenge On-Track 7.lik ve 2015 Shell Eco Marathon Rotterdam On-Track 2.lik derecesi bulunuyor.

HYDROMARMARA Takımı; Danışman Dr. Öğr. Üyesi Erkan DURSUN, Abdül Kerim Şimşek, Mehmet Necati Danışık, Taha Kaynak, Mehmet Salih Eyice, Safiye Begüm Şen, Mücahit Günden, Mehmetcan Yeşil, Mustafa Furkan Özyurt, Yusuf Taha Sak, Kerem Güven, Nurettin Aldemir ve Emre Can Dündar dahil olmak üzere 13 üyeden oluşuyor.

HYDROMARMARA Takımının Kaptanı Abdül Kerim Şimşek kısa bir sürede aracı sıfırdan 9 adet yerli sistem ile ürettiklerini, geçtiğimiz sene puanlarını neredeyse iki kat arttırdıklarını ve neredeyse tüm üretimin kendi kulüp atölyelerinde gerçekleştiğini belirtti. Takım, Prof. Dr. Yahya Bozkurt'un desteğiyle üretim ve montaj işlemlerini okulun kaynak ve plastik şekil verme işlemleri atölyesinde yürütüyor.

HYDROMARMARA Takımına başarılar dileriz.

Son Dakika Eğitim HYDROMARMARA Takımı, TÜBİTAK Efficiency Challenge 2023 yarışlarına hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement