Efeler Belediyesi, Şevketibostanları Toprakla Buluşturdu - Son Dakika
Ekonomi

Efeler Belediyesi, Şevketibostanları Toprakla Buluşturdu

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın liderliğinde, belediye arazilerinde tarımsal üretim çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, şevketibostan tohumları belediyenin 27 dönümlük arazisinde ekildi. Üretilen şevketibostanlar, Efeler Belediyesi'nin tarımsal ürün fabrikasında konserve haline getirilerek satışa sunulacak.

19.09.2023 15:43

Efeler Belediyesi'nin ilçe tarımını desteklemeye ve geliştirmeye yönelik çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda belediyenin 27 dönümlük arazisinde şevketibostan tohumları toprakla buluşturuldu.

Başkan Mehmet Fatih Atay'ın önem verdiği tarımsal kalkınma projeleri, belediye personelinin emeğiyle hayat buluyor. Belediye arazilerinde üretime devam eden Efeler Belediyesi; enginar, kuşkonmaz, kekik, ekmeklik buğday, karakılçık buğdayı ve daha birçok tarımsal ürününün yanında lezzet ve şifa kaynağı şevketibostanları da toprakla buluşturmayı sürdürüyor. Belediye eliyle 3 yıldır üretimi yapılan şevketibostanların, bu yılki ikinci ekimi, Tepecik ve Şahnalı mahallelerindeki toplam 27 dönümlük arazide yapıldı. Özenle çalışan kadın emekçiler, Efeler'in bereketli topraklarına şevketibostan tohumlarını ekti. Şubat-Mart aylarında hasatı yapılacak şevketibostanlar, Efeler Belediyesi'nin Yüzde 100 Tarımsal Ürün Fabrikası'nda konserve haline getirildikten sonra Efe Bakkal raflarında yerini alacak. Belediye, 'efelerpazari.com' internet sitesi üzerinden verilen siparişlerle de yörenin bu kıymetli tadını Türkiye'nin her ulaştırmaya devam edecek.

BAŞKAN ATAY: "TARIMSAL ÜRETİMİ GELİŞTİRECEK KOŞULLARI OLUŞTURDUK"

Başkan Atay, "Halkımıza ve Efeler'imizin bereketli topraklarına olan borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Belediyemizin tarım arazilerinde yetiştirdiğimiz; enginar, şevketi bostan, ekmeklik buğday, karakılçık buğdayı, kekik, ejder meyvesi, domates, biber ve kuşkonmaz gibi ürünlerimizi fabrikamızda konserve haline getiriyoruz. Tarım ürünlerimizin sanayisinin gerçekleştiği, kadınların kendi ayakları üzerinde durabildiği koşulları oluşturduk, bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlçemizin yerli tarım ürünlerine katma değer kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Efeler Belediyesi, Şevketibostanları Toprakla Buluşturdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Efeler Belediyesi, Şevketibostanları Toprakla Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement