İsiad'ın "7 Tepeden 7 Kıtaya Başarı Ödülleri" - Son Dakika
Ekonomi

İsiad'ın "7 Tepeden 7 Kıtaya Başarı Ödülleri"

İsiad\'ın "7 Tepeden 7 Kıtaya Başarı Ödülleri"

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem: "Türkiye'de huzursuzluk yaratmak için birçok şey yapılıyor. Bir arkadaşım dedi ki, 'Gece Taksim'e gittim. Geç saatte 600 tane pizza geldi. Sordum, 600 pizzayı kim ödedi? Adam dedi ki, Efendim Meksika'dan bir kredi kartıyla ödendi.' Ne demek istediğimi anlayın"

19.07.2013 16:10

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Türkiye'de huzursuzluk yaratmak için birçok şeyin yapıldığını belirterek, "Bir arkadaşım dedi ki, 'Gece Taksim'e gittim. Geç saatte 600 tane pizza geldi. Sordum, 600 pizzayı kim ödedi? Adam dedi ki, Efendim Meksika'dan bir kredi kartıyla ödendi.' Ne demek istediğimi anlayın" dedi.

İSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, TUSKON ve MARİFED bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSİAD), düzenlediği iftar yemeğinin ardından "7 Tepe'den 7 Kıta'ya Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Yılın İş Adamı seçilen ve başarı öyküsünü anlatan film gösterisi ile izleyenleri etkileyen Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Türkiye'nin ihracatının 150 milyar dolar, ülkeye gelen turistin 30 milyon, yabancı yatırın 80 milyar dolar, yurt dışına yapılan yatırımların ise 22 milyar dolar civarında olduğunu anımsatarak, "Türkiye, bugün dünyanın 17., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisidir ve Avrupa'da 5,2 milyon Türk yaşamaktadır. Dünyanın en büyük şirketlerinden Microsoft, 350 Türk mühendis ile yönetilmektedir. Yine Amerika'nın en büyük havacılık şirketi Boeing'in tepe noktasında 75 Türk mühendisimiz mevcuttur. Yurt dışında toplam 130 bin öğrencimiz eğitim almaktadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geldiği bu noktada ülkede huzursuzluk yaratmak için birçok şeyin yapıldığına dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti:

"Size bir örneği vermek istiyorum. Bir arkadaşım dedi ki, 'Gece Taksim'e gittim. Geç saatte 600 tane pizza geldi. Sordum, 600 pizzayı kim ödedi? Adam dedi ki, Efendim Meksika'dan bir kredi kartıyla ödendi. Ne demek istediğimi anlayın. Türkiye'yi seven, demokrasiye sahip çıkan insanlar olarak bayrağımızı, toprağımızı ve milletimizi yalnız bırakmayalım, birlik olalım, birlikten rahmet, ayrılıktan zahmet doğar."

İSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Özbekli de İSİAD'ın İstanbul dünya ticareti için bir can damarı olduğunu ve 700'e yakın iş adamına hizmet verdiklerini anlatarak, İSİAD olarak eğitimden iletişime, ticari işbirliklerinden sosyal yardımlaşmalara çok çeşitli hizmetler verdiklerini aktardı.

Yılın Yerel Yöneticisi seçilen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise İSİAD üyeleri içinde Beyoğlu'ndan çok sayıda esnafın olduğunu hatırlatarak, Beyoğlu'nun sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ve hatta dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Ödül töreninde İSİAD'a üye 700'e yakın sanayici ve iş adamının oylarıyla belirlenen Yılın Sporcusu dalında Galatasaray'ın futbolcusu Dieder Drogba, Yılın CEO'su dalında Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Yılın Diplomatı Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu Mohammed Sbihi ve Yılın Medyacısı Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros seçildi.

İSİAD üyesi birçok firmanın da çeşitli kategorilerde ödül aldığı gecede; Eğitime Katkı ödüllerini Ünal Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Meydancı ile Seymen Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, Yılın Girişimcisi ödülünü ASE Asya Afrika SKY Express Yönetim Kurulu Başkanı Sermet Çetin, Yılın İhracatçısı ödüllerini Giovane Gentile Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenoğlu ile Efe Cam Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Eldem, Yılın Kobisi ödüllerini Kama Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kaleciklioğlu ve Uğur Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Telli alırken, Yılın Vefa Ödülü Rıza Adıgüzel ve Yahya Erdem'e verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İsiad'ın '7 Tepeden 7 Kıtaya Başarı Ödülleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement