İtalya'nın Candela Kasabasına Daimi Olarak Taşınanlara 2 Bin 300 Euro Verilecek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İtalya'nın Candela Kasabasına Daimi Olarak Taşınanlara 2 Bin 300 Euro Verilecek

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

İtalya'nın güneyinde yer alan ve gün geçtikçe nüfusu azalmaya devam eden Candela kasabasına daimi olarak taşınanlara 2 bin 300 euro verilecek. Planlanan teşvikle kasabanın nüfusunun artırılması isteniyor.

İtalya'nın güneyinde Napoli ve Positano'ya yakın bir konumda yer alan Candela kasabası, bölgenin tipik mimari özelliğini taşıyan bir Ortaçağ kasabası. Zorlu bir coğrafyada taş ağırlıklı evleriyle kendisine has bir yapısı bulunan Candela, yakınında bulunan turistik bölgelerin aksine pek de rağbet göremiyor.

İtalya'nın Candela Kasabasına Daimi Olarak Taşınanlara 2 Bin 300 Euro Verilecek

GÜN GEÇTİKÇE NÜFUS AZALIYOR

İş imkanlarının azalması, genç nüfusun başka kentlere göç etmesiyle birlikte Candela'nın nüfusu gün geçtikçe daha da azalmakta. 90'lı yıllarda 8.000 kişinin yaşadığı kasabada günümüzde sadece 3.000 insan kalmış durumda.

İtalya'nın Candela Kasabasına Daimi Olarak Taşınanlara 2 Bin 300 Euro Verilecek

2 BİN 300 EURO TEŞVİK

Nüfusun bu denli azalmasından rahatsız olan yerel yöneticiler, eşine pek de rastlanmayan bir projeyi uygulamaya soktu. Foggia bölgesinde yer alan Candela'nın belediye başkanının projesine göre kasabaya taşınacak olanlara 2.300 euro (Yaklaşık 16 bin TL) para verilecek.

İtalya'nın Candela Kasabasına Daimi Olarak Taşınanlara 2 Bin 300 Euro Verilecek

VERGİ KOLAYLIKLARI SAĞLANACAK

CNN Travel'a konuşan Belediye Başkanı, kasabanın yeniden canlandırılması için hem İtalya içinden hem de dışından göçü teşvik etmeyi amaçladıklarını anlattı. Ancak bu teşvikten faydalanabilmek için bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterler arasında, ikametgahını Candela'ya almak, burada bir ev kiralamak ve düzenli bir işe ve gelire sahip olmak yer alıyor. Ayrıca kasabanın yeni sakinlerine vergi kolaylıkları da sağlanacak.