Kripto Tosuncuk için çember daralıyor! 4 ülkeye ekip gönderildi, sürek avı başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kripto Tosuncuk için çember daralıyor! 4 ülkeye ekip gönderildi, sürek avı başlıyor

2 milyar dolarlık vurgun yapıp yurt dışına kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yakalanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 5'er kişiden oluşan 4 teknik ekip kuran Emniyet Genel Müdürlüğü, Arnavutluk'taki yetkililerle toplantı yaptıktan sonra Özer'i Arnavutluk, Makedonya, Kosova ve Karadağ'da arayacak.

25.04.2021 18:37  Güncelleme: 19:12

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılığını yapan Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanması için ekipler çalışmalarını hızlandırdı.

TRT Haber'in haberine göre; hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'a kaçtığı belirlenince iadesi için girişimlerde bulunuldu. Arnavutluk'la Türkiye arasında tüm mekanizmalar devreye sokuldu. Arnavutluk güvenlik birimleri çok sayıda adrese baskın düzenledi.

4 TEKNİK EKİP KURULDU

Emniyet Genel Müdürlüğü de iş birliği ve koordinasyon amacıyla 5'er kişiden oluşan 4 teknik ekip kurdu. Bu ekiplerden biri Arnavutluk'a gönderildi. Türk heyet, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yetkililer ile Tiran'da yarın toplantı yapacak.

FİZİKİ TAKİBİ SÜRÜYOR

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; Faruk Fatih Özer halen Arnavutluk sınırları içinde. Özer'in fiziki takibi sürüyor, ülkeden çıkabileceği tüm noktalar kapatıldı. Arnavutluk'a komşu Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'da ilgili birimlerle görüşmeler yapıldı. Emniyetin oluşturduğu teknik ekiplerden 3'ü de bu ülkelere gitti.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Önceki gün başlatılan ve devam eden çalışmalarda onlarca şüpheli yakalanmış, şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarılmıştı. İki gözaltı ile birlikte soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 69'a yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer, 2 milyar dolarlık vurgun ile Arnavutluk'a kaçmıştı. Yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur eden Özer hakkında soruşturma başlatılmış, yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Özer ise bir açıklama yaparak, "Birkaç gün içerisinde Türkiye'ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağım" demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şahsın banka hesaplarındaki 31 milyona el konulduğunu açıklamıştı. Soruşturma kapsamında şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu birçok isim gözaltına alınmıştı.

Kripto Tosuncuk için çember daralıyor! 4 ülkeye ekip gönderildi, sürek avı başlıyor

Son Dakika Ekonomi Kripto Tosuncuk için çember daralıyor! 4 ülkeye ekip gönderildi, sürek avı başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Şahin bayram: Yakalarsanız haber verin 54 2 Yanıtla
  • vatandaş rıza: kaçan kaçtı sür eşşeği niğdeye 45 2 Yanıtla
  • samsunlu: arnavutluktan elde ettiği sahte kimlik ve pasaportla çoktan sır olmuştuur. bu vurgunu yapan bunları ayarlamadan kaçar mı 5 0 Yanıtla
  • Sadun: Ah Faruk fatihciğim fatih Sultan Mehmet İstanbul'u sen ise Türkiye yi fethettin helal sana büyüksün 4 0 Yanıtla
  • ahmet: kimse inandı mı yakalanacağına çiflikbank yakalandı buda yakalanır 4 0 Yanıtla
  • kim: Bunu haber yaparak Tosuncuğa "seni buralarda arayacağız haberin olsun" demiş olmuyorlar mı? 4 0 Yanıtla
  • Yorumcu: Tosun nasıl yakalanmadıysa ve hala yakalanamıyorsa bu da o şekilde yakalanmayacak ve yakalanamayacak. Bu tip büyük para götüren tipler elini kollunu sallayarak kaçamaz. Onu koruyan kollayan siyasiler sayesinde izini kaybettirebiliyor. Yedirmese kaçamaz, kaçarsa yakalandığında yedirdiklerini ele vereceği için de yakalatmazlar. İşin özü giden gitti kalanlar üstüne bir bardak soğuk su içsin... 3 0 Yanıtla
  • cahilmisin: he he bizde inandık kaçtığına türkiyede birileri sakliyordur 2 0 Yanıtla
  • Enver: Bulsan nolcak ya bulsan nolcak önemli olan paranın bulunması , harcamadıysa çar çur etmediyse belki insanlara geri dağıtılır ama zor yani yakalasalar bile para yı bulmak önemli bence 2 0 Yanıtla
  • EMEKÇİ: KUMAR OYNAMAK YERİNE ÜRETİME YATIRIM YAPSANIZ NE VARDI 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement