Hamsi fiyatlarını fırtına vurdu, kilosu 200 TL'ye çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Hamsi fiyatlarını fırtına vurdu, kilosu 200 TL'ye çıktı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahları, Marmara Denizi'ndeki fırtınadan olumsuz etkilendi. Birçok balıkçı teknesi denize açılamazken, hamsi fiyatları bu senenin rekorunu kırarak 200 liraya kadar yükseldi. Balıkçılar, önümüzdeki günlerde hava koşullarının düzelmesiyle birlikte fiyatların tekrar düşeceğini öngörüyor.

30.01.2024 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz suyunun hızla soğuması ve balıkçıların fırtınadan dolayı avlanmaya çıkamaması tezgahtaki balık fiyatlarına yansıdı. Özellikle, tezgahları süsleyen hamsinin fiyatı yüzde 100 arttı. 100 TL'den satılan hamsin kilosu 200 TL'ye yükseldi.

Hamsi fiyatlarını fırtına vurdu, kilosu 200 TL'ye çıktı

2024'ÜN REKORUNU HAMSİ KIRDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahları olumsuz havadan etkilendi. Marmara Denizi'ndeki fırtına, birçok tezgahı boş bırakırken, hamsinin fiyatı ise bu senenin rekorunu kırdı. Balıkçılar, hamsi ile birlikte tüm balık fiyatlarının da arttığını ifade ederek, hava şartlarına bağlı olarak önümüzdeki 3 gün daha bu durumun devam edebileceğini söyledi.

Hamsi fiyatlarını fırtına vurdu, kilosu 200 TL'ye çıktı

"FİYATLAR DAHA DA YÜKSELİŞE GEÇEBİLİR"

Balıkçı Ramazan Dere, "Geçen haftaya göre balık fiyatları bir hayli pahalandı. Bu hafta hamsinin kilosu 200 liraya kadar çıktı. Normalde 70 lira olan sardalya ve istavrit 80-100 lira bandına yükseldi. Hava koşulları nedeniyle önümüzdeki günlerde fiyatlar daha da yükselişe geçebilir. Şu an bazı balıkçılar da zaten kapalı. Bunun nedeni de az balık gelmesi. Önümüzdeki 3 gün daha fırtına devam edecek diye öngörüyoruz. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte fiyatlar tekrar düşecektir" dedi.

Hamsi fiyatlarını fırtına vurdu, kilosu 200 TL\'ye çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hamsi fiyatlarını fırtına vurdu, kilosu 200 TL'ye çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement