Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak - Son Dakika
Ekonomi

Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak

Rusya Başbakan Yardımcısı, Türkiye'den tarım ürünleri, sebze ve meyve ithalatının birkaç hafta sonra yasaklanacağını duyurdu.

30.11.2015 13:49  Güncelleme: 09:53

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Türkiye'den sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulanacağını, ancak enflasyon riski nedeniyle uygulamanın birkaç hafta sonra yürürlüğe gireceğini belirtti.

"ŞİMDİLİK SANAYİ ÜRÜNLERİNE YAPTIRIM YOK"

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'de yer alan habere göre, Dvorkovich, Türkiye'ye yönelik uygulanacak yaptırımların meyve ve sebze ürünlerini kapsayacağına işaret ederek, "Şu anda Türkiye'den sanayi ürünlerine yönelik bir yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz" dedi.

TÜRK NAKLİYE FİRMALARININ İZİNLERİ DE AZALTILACAK

İthalatı durdurulacak ürünlerin enflasyon riski yaratmaması için yaptırımların birkaç hafta sonra uygulamaya koyulabileceğini belirten Dvorkovich, Türk nakliye firmalarının izinlerini de önümüzdeki yıl dörtte bir oranında azaltılmasının planlandığını söyledi.

İNŞAAT ŞİRKETLERİNE YÖNELİK YAPTIRIMLAR 2016'DA YAPILACAK ANLAŞMALAR İÇİN

Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı Igor Shuvalov ise yaptığı açıklamada, Türk inşaat şirketlerine yönelik yaptırımların, 31 Aralık 2015 tarihinden önce yapılan anlaşmaları kapsamayacağını belirtti.

Rusya'daki inşaatlarda Türk işçilerin mevcut izinler kapsamında çalışmaya devam edebileceğini, ancak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya hükümetinden özel izin ve denetimlere tabi olacaklarını ifade etti.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE CHARTER UÇUŞLAR VE TUR SATIŞLARI DA YASAKLANDI

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Türkiye'ye tur paketi satışlarının ve 'charter' uçuşların yasaklandığını söyledi.

Şuvalov ayrıca, vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren askıya alınacak olmasının 'Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişine sınırlama getirildiği anlamına gelmediğini' söyledi.

Bunların yanı sıra Şuvalov, Rusya'dan Türkiye'ye düzenli uçuşların ise güvenlik gerekçeleri nedeniyle 'özel bir kontrol' altında gerçekleştirileceğini belirtti.

MEDVEDEV: YAPTIRIMLAR GENİŞLEYEBİLİR

Yaptırımlar konusunda bir açıklama da Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'den geldi.

Medvedev, "Türkiye, Rusya ile ilişkiler konusunda çok tuhaf bir tavır takınıyor. Bu durumda artık yorum yapmak bile yersiz. Hazırlanan yaptırım paketine gelince. İleride bu paket devreye girdikten sonra genişletilmesi de söz konusu olabilir" dedi.

RUS BASINI SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte yandan Rusya'da yayın yapan İzvestiya gazetesi, bugünkü sayısında Rusya hükümetinin birçok Türk ürününe ithalat yasağı getirebileceğini yazmıştı.

İzvestiya'nın "Rusya Tarım Bakanlığı'na yakın bir kaynağa" dayandırdığı haberinde, Türkiye'den dondurulmuş kırmızı et, kurutulmuş ve tütsülenmiş kırmızı et, tavuk eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri alımının durdurulabileceği belirtilerek, bunların yanı sıra 'Türkiye karşıtı' yaptırımlar kapsamında süt ürünleri, fındık, orman meyveleri, yeşillik, meyve ve sebze ithalatının da yasaklanabileceği bilgisine yer verilmişti.

Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak

Son Dakika Ekonomi Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (88)

  • by meçhul: bu haber güzeldi zaten kışın herşey pahallı ucuzlar artık 39 0 Yanıtla
  • ENKO: Hadi türkiye ayaga kalk nekadar rus varsa tc de hepsini fişle ve sınırdışı et 26 7 Yanıtla
  • merkez: piton gel adaylıgını koy tek basına iktidarsıon bu akpden kurtulalım piton 4 25 Yanıtla
  • KAHRAMAN : TEPKİ BÖYLE GÖSTERİLİR. YILLARCA HEM İSRAİL DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLE AMA İCRAAT DA EN FAZLA İSRAİL MALINI SEN SAT. EY AKP TEPKİ BÖYLE YAPILIR ÖĞRENİN AZICIK. 18 9 Yanıtla
  • polaz: hadi rusyaya dersini bildir reis 16 11 Yanıtla
  • öz CİZRELİ: erdoğan ve stajer başbakan kafayı kaşımaya başlamışlardır 12 10 Yanıtla
  • çokta tın.....: süper karar bize yarar bu durum pazar ucuzlar...ulan toplasalar 1 milyar dolarlık mal almıoyorlar gıda olarak onuda biz yeriz 18 2 Yanıtla
  • altı numara: gözünü severim Rusya bunları böyle MElet 3 17 Yanıtla
  • ysn: Zikkim yesinler... 16 2 Yanıtla
  • :): ACLIKTAN GEBERTİRİZ SİZİ :) 12 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement