Sigorta Primlerinin Yüzde 65-70'i Hasar Olarak Ödeniyor" - Son Dakika
Ekonomi

Sigorta Primlerinin Yüzde 65-70'i Hasar Olarak Ödeniyor"

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı ve Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'de toplanan sigorta primlerinin yaklaşık yüzde 65-70'inin hasar olarak ödendiğini bildirdi.

09.11.2017 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı ve Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'de toplanan sigorta primlerinin yaklaşık yüzde 65-70'inin hasar olarak ödendiğini bildirdi.

Dinçer ve Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Rixos Downtown Otel'de gazetecilerle bir araya geldi.

Dinçer, buradaki konuşmasında, şirketin Antalya Bölge Müdürlüğüne kentin yanı sıra Muğla, Denizli, Aydın, Uşak ve Burdur'un bağlı olduğunu, turizmin kalbi olan bölgede ciddi faaliyetlerde bulunduklarını ve bölgeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Türkiye'de sigorta sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 37 milyar lira olduğunu aktaran Dinçer, sigorta sektörünün olması gereken yerde bulunmadığını ama hızla büyüdüğünü dile getirdi.

"Türkiye büyüdükçe, zenginleştikçe sigorta sektörü de hızla büyümektedir." diyen Dinçer, 38 firmanın faaliyet gösterdiği sektörde 56 yıldır bulunan Aksigorta'nın en köklü markalardan biri olduğunu ifade etti.

Zorunlu deprem sigortası, zorunlu trafik sigortası ve kasko konularında bilgi veren Dinçer, "Türkiye'de toplanan sigorta primlerinin yaklaşık yüzde 65-70'i hasar olarak ödeniyor." dedi.

Antalya'da 2 evden biri DASK, 4 evden biri kasko güvencesinde

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de sigortacılık riski olarak bakıldığında Antalya'nın en büyük riskinin sel ve fırtına olduğunu belirtti. Gülen, şunları kaydetti:

"Genel risk, bölge hinterlandının kıyı şehirlerinden ve ekonomik olarak turizme endeksli bir yapıdan oluşmasıdır. Turizmin istenilen seviyede gitmemesi ekonomik olarak tüm sektörleri olumsuz etkiliyor. Akdeniz ve Güney Ege'de toplamda 119 bin poliçeyle 27 milyar liralık riski güvence altına alıyoruz. Bu rakam Antalya'da 50 bin poliçeyle yaklaşık 14 milyar liraya ulaşıyor. DASK için Antalya'da sigortalılık oranı yüzde 49,2, kasko için de penetrasyon oranı yüzde 21,6 olarak görünüyor."

Sigorta Primlerinin Yüzde 65-70\'i Hasar Olarak Ödeniyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sigorta Primlerinin Yüzde 65-70'i Hasar Olarak Ödeniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement