Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri

Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri

Market zincirlerine verilen cezaya karşı çıkıldı, popüler dizi kripto para dünyasına da girdi gibi son 24 saat içinde ekonomik gelişmelerden derlenen haberlere bu sayfadan erişebilirsiniz.

02.11.2021 17:32  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugünlerde otomobil almak isteyenler 2003 yılına geri dönmeli, Halk ekmeğe gelen zam İstanbulluları etkilemeyecek gibi son dakika ekonomi gelişmeleri bu sayfada yer almaktadır.

SAFRAN HASADI BAŞLADI, GRAMI 50 LİRADAN SATILIYOR

Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri

Adana'nın Kozan ilçesinde geçen yaz çıkan ve 3 gün süren orman yangınında köyünü bir gün olsun terk etmeyen Ali Gök'ün ektiği safranlar çiçek açtı. Sezonun ilk hasadını yapan Gök, 3 dönüm araziden 700 gram elde edeceği safran için gece gündüz mahalle sakinleri ile birlikte çalışıyor.

ZİNCİR MARKETLERDEKİ FAHİŞ FİYATLARA VERİLEN CEZAYA TEPKİ GELDİ

Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), zincir marketlere yönelik soruşturma sonucu verilen cezalara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, zincir marketlerin tüketici faydasına sürdürdükleri çalışmaların rekabet ihlali olarak değerlendirilmesinin ve çok yüksek cezalara maruz bırakılmasının, ekonomik kayıp olarak görülmesi gerektiği vurgulandı.

KRİPTO PARA PİYASASINDA YENİ VURGUN

Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri

Son günlerde ilgi odağı olan Squid Game dizisinden ilham alınarak ortaya çıkarılan Squid token, yatırımcılarını bu sefer üzdü. Piyasaya çıktıktan bir hafta sonra yüzde 110 bin değer kazanan SQUID'in değeri sıfırlandı, siteye erişim engellendi.

HALK EKMEK'E İSTANBUL'DA ZAM YOK

Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Halk Ekmek büfelerindeki ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yılbaşında 127 lira olan 1 çuval un bugün 192 lira olduğunu belirten Ongun, maliyet artışlarına rağmen zam yapılmayacağını söyledi.

ŞİMDİ OTOMOBİL ALMAK İÇİN 2003 YILINA DÖNMEK GEREKİYOR

Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri

Otomobil fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Araç sahibi olmak ise gittikçe zorlaşmakta. Bu durum asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamayla daha iyi anlaşılıyor. 2003 yılında bir otomobilin fiyatı asgari ücretin 105 katına denk gelirken, 2016 yılında bu 41 kata kadar geriledi. 2021 yılında ise bu rakam 104'e çıktı. Böylece, otomobil fiyatları ve asgari ücret arasındaki denge 2003 seviyesine geri döndü.

Son Dakika Ekonomi Son dakika ekonomi haberleri! Güncel ekonomi gelişmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement