Teknikerler kahvaltıda buluştu, projeler konuşuldu - Son Dakika
Ekonomi

Teknikerler kahvaltıda buluştu, projeler konuşuldu

Teknikerler kahvaltıda buluştu, projeler konuşuldu

Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği'nin yurt dışı başkanları İstanbul'da düzenlenen kahvaltıda buluştu.

08.07.2021 20:41  Güncelleme: 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği'nin yurt dışı başkanları İstanbul'da düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan ve 62 yıldır faaliyetini sürdüren Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği'nin (TEKDER) yurt dışı başkanları, İstanbul'da düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Derneğin İstanbul İl Başkanı Metin Kara'nın ev sahipliğinde İBB Kasımpaşa Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya TEKDER Genel Başkanı Murat Çatalçam, TEKDER Irak Başkanı Cemal Şentürk, ABD Başkanı Murat Şentürk, Kuveyt - Orta Doğu ülkeleri Başkanı Nalan Özkan, İsviçre Başkanı Suat Şahin ve İngiltere Başkanı Ayça Kurtoğlu katıldılar. Kahvaltıya ayrıca TEKDER Sinop İl Başkanı Ferhan Açıkgöz ile iş insanları; Ali Demirci, Şenol Birol Kabarık, Mehmet Gökay ve Ayhan Özaydın katılım sağladı.

Programı düzenleyen İstanbul İl Başkanı Metin Kara ile yurt içi ve yurt dışından katılım sağlayan başkan ve misafirlere teşekkür eden TEKDER Genel Başkanı Murat Çatalçam yaptığı konuşmada, gerileyen pandemi süreciyle birlikte normal çalışma düzenine geçtiklerini belirtti.

Dünyayı ve Türkiye'yi esir alan pandemi sürecinin bireylerin, ailelerin ve tüm kurum ve kuruluşların işleyişlerini derinden etkilediğini vurgulayan Çatalçam, dernek olarak geçen süre içerisinde görüşmelerini uzaktan online olarak yapmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. Aşılama süreci ve vatandaşların kuralları uygulamadaki özenleri nedeniyle 1 Temmuz'dan itibaren normalleşme sürecine geçildiğini belirten Çatalçam, "Yeni normalleşme süreciyle birlikte dernek olarak biz de yeni çalışma düzenine geçiyoruz. İstanbul İl Başkanlığımızın düzenlediği bu kahvaltı programı da bunlardan birisi. İnşallah bundan böyle yüz yüze programlarla birlikte olacağız. Hazırladığımız projeleri birlikte hayata geçireceğiz. Önümüzdeki süreçte Oda statüsü kazanılmasına yönelik adımlar başta olmak üzere çok yoğun çalışma temposu içinde olacağız. Kahvaltımıza katılım sağlayan yurt dışı ve yurt dışı başkanlarımız ile misafir iş insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böylesine güzel programda bizleri buluşturan İstanbul İl Başkanımız Metin Kara'ya ve emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kahvaltı programında konuşan TEKDER yurt dışı başkanları da, Türkiye'nin pandemi sürecini başarıyla yürüten ülkelerin başında gelmesinden ve her alanda gelişmeye devam etmesinden dolayı Türk vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlattılar.

TEKDER kahvaltı programının sonunda, yeni başkanlara mazbata ve emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Teknikerler kahvaltıda buluştu, projeler konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement